eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Boj na život a na smrt aneb kdo doplní trojici postupujících do čtvrtifnále? Přehled závěrečného kola Top 16 Eurocupu.

📁 Evropské poháry 🕔9.3.2010
Boj na život a na smrt aneb kdo doplní trojici postupujících do čtvrtifnále? Přehled závěrečného kola Top 16 Eurocupu.

Please enter banners and links.

V závěrečném kole nadstavbové části Top 16 se příznivci špičkového basketbalu mohou těšit na pořádnou dávku adrenalinu. S výjimkou trojice jistých postupujících totiž o zbylých pět propustek do čtvrtfinále bude zápasit jedenáct týmů, mezi nimi i čeští mistři z Nymburku, kteří stojí před historickým okamžikem novodobého českého basketbalu.

V závěrečném kole nadstavbové části Top 16 se příznivci špičkového basketbalu mohou těšit na pořádnou dávku adrenalinu. S výjimkou trojice jistých postupujících totiž o zbylých pět propustek do čtvrtfinále bude zápasit jedenáct týmů, mezi nimi i čeští mistři z Nymburku, kteří stojí před historickým okamžikem novodobého českého basketbalu.

Skupina I: Alba Berlín, Aris BSA 2003 Soluň, DKV Joventut Badalona, Le Mans

Začátek utkání Le Mans – Aris i Joventut – Alba byl stanoven shodně na 20:30 středoevropského času. Vedení soutěže tím chce předejít možným kalkulacím a spekulacím, k nimž by, s ohledem na vývoj dalších utkání, mohlo dojít. Nejvíce pozornosti přitahuje souboj v Badaloně, neboť Aris má postup zajištěn a Francouzi z Le Mans již postoupit nemohou. Ani domácí Joventut, ani mnohonásobný německý mistr z Berlína si nemohou dovolit zápas podcenit, oba naopak musí hrát na vítězství, neboť jen a pouze to je posune do čtvrtfinále. Zdánlivě lépe jsou na tom momentálně hosté, byť odcestovali do Španělska bez zraněných pivotmanů Chubba a Golemace, a tak veškerá tíha za hru pod košem, resp. za doskakování, bude ležet na dvojici Dojčin – Šekulić a zbylých hráčích na obvodu, z nichž klíčovou roli hrají Američané Jenkins s McElroyem, oba nesmírně rychlí, výteční střelci. Domácí tým se momentálně nachází v krizi – prohrál sedm utkání v lize v řadě, minulý týden utrpěl debakl v Soluni, načež vyměnil kouče Alonsa za zkušeného Hernandeze, před nímž stojí obtížný úkol – postoupit s jen málo zkušeným kádrem do čtvrtfinále Eurocupu, resp. do play off ve španělské lize. Dnes se navíc bude muset s největší pravděpodobností znovu obejít bez zraněného střelce Tripkoviče. Výtečnou zprávou pro všechny příznivce "Penyi" je však návrat lídra týmu Tuckera zpět z USA, kde asistoval manželce při porodu. Jeho vyhlášená ruka může dát Badaloně spásu nebo zatracení, neboť jeho spoluhráčům, včetně českého reprezentanta Davida Jelínka, se v poslední době příliš nedaří a jejich výkony připomínají horskou dráhu. 

DKV Joventut Badalona – Alba Berlín, Le Mans Sarthe – Aris BSA 2003 Soluň (oba ve 20:30) 

Skupina J: Galatasaray Cafe Crown Istanbul, Hapoel Jeruzalém, Power Electronics Valencia, Unics Kazaň

Ve skupině J se situace vyvinula ještě zajímavěji. Také zde o postup usilují tři týmy, z nichž každý má stále šanci obsadit konečné první místo, takže nakonec bude rozhodovat nejen počet výher, ale i bodový rozdíl. Z trojice Hapoel, Valencia a Unics mají nejlepší vyhlídky první dva. Valencia dokázala zvítězit v Kazani a před domácím publikem bude chtít postup z prvního místa potvrdit, zatímco Jeruzalém, který má s Valencií horší vzájemnou bilanci, míří  na palubovku hráčů Galatasaray, jimž se v pěti odehraných zápasech nepodařilo ani jednou zvítězit a jsou ze hry venku.     

Power Electronics Valencia – Unics Kazaň, Galatasaray Cafe Crown Istanbul – Hapoel Jeruzalém (oba ve 20:30)

Skupina K: Benetton Treviso, Bizkaia Bilbao, Brose Basket Bamberg, Panellinios Atény

Ve skupině K je vše jasné. Z prvního místa postoupí Bilbao, pokud neprohraje v Aténách rozdílem větším než 21 bodů s Panelliniosem, který jej doprovodí do čtvrtfinále ze druhého místa.

Benetton Treviso – Brose Basket Bamberg, Panellinios Atény – Bizkaia Bilbao (oba ve 20:00)

Skupina L: Crvena Zvezda Bělehrad, ČEZ Basket Nymburk, Gran Canaria 2014, Türk Telekom Ankara

Rovněž ve skupině L, v níž figuruje český mistr z Nymburku, se situace vyvinula zajímavě. Díky dvěma porážkám v řadě si totiž zdánlivě jistý postup pořádně zkomplikovali hráči CZ Bělehrad, jimž dnes na Kanárských ostrovech nezbývá než zvítězit. Jenže to samé je třeba říci o domácích, jimž taktéž nezbývá než myslet na výhru – v případě porážky by totiž byli plně odkázáni na výsledek utkání Nymburk – Ankara a postupu by jim dala pouze porážka českého mistra. Svěřenci Muliho Katzurina tak stojí před historickou šancí postoupit do čtvrtfinále a potřebují k tomu jediné – zvítězit (o jejich zápase s Ankarou více zde zde).

ČEZ Basket Nymburk – Türk Telekom Ankara, Gran Canaria 2014 – Crvena Zvezda Bělehrad (oba ve 20:00)

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace