eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Eurocup jako příležitost k popularizaci basketbalu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Eurocup jako příležitost k popularizaci basketbalu

📁 Evropské poháry 🕔2.11.2009
Eurocup jako příležitost k popularizaci basketbalu

Please enter banners and links.

Rozšíření basketbalu mezi mládeží je dlouhodobým cílem České basketbalové federace. Cest ke zviditelnění tohoto krásného sportu je mnoho. Půjdou-li příkladem ti nejlepší, dá se předpokládat, že pozitivní dopad bude o to větší.

Rozšíření basketbalu mezi mládeží je dlouhodobým cílem České basketbalové federace. Cest ke zviditelnění tohoto krásného sportu je mnoho. Půjdou-li příkladem ti nejlepší, dá se předpokláídat, že pozitivní dopad bude o to větší.

Některé kluby pořádají mezinárodní turnaje pro mládež, jakým je například každoroční Easter Euro Basket, který se díky Slovance Praha koná každé Velikonoce v pražském výstavním areálu v Letňanech. Další aktivitou jsou letní basketbalové kempy a soustředění, kde mají mladí basketbalisté možnost přiučit se něco nového od zkušených trenérů, případně hráčů, působících v kvalitních evropských ligových soutěžích. K nejznámějším patří Czech International Basketball Camp, kde předávají své zkušenosti dětem například Michal Ježdík a František Rón, nebo Welsch camp, který probíhá za účasti Jiřího Welsche.

Nejméně viditelnou, přesto velmi důležitou cestou je trpělivá práce dobrovolných trenérů s mládeží ve všech kategoriích. V  naší republice je mnoho klubů, které obsazují všechny mládežnické kategorie republikových i oblastních soutěží. Dětí, které se rozhodnou hrát basketbal, či vůbec věnovat se sportu, je ale čím dál méně. V této souvislosti se účast našeho mistra v druhé nejvyšší pohárové soutěži Evropy jeví jako ideální příležitost dostat mladé dušičky do hlediště a nadchnout je pro tento nádherný sport. V Nymburce si to uvědomili a proto tak jako v předchozích letech nabízí školám a klubům zvýhodněné vstupenky.

Abychom napomohli této snaze, i my uvádíme na našich stránkách následující sdělení ČEZ Basketball Nymburk:

"Basketbalový klub ČEZ Basketball Nymburk nabízí opět školám a  basketbalovým klubům možnost objednat si pro své členy za výhodných podmínek dotované vstupenky na všechna utkání nymburského týmu v letošním ročníku EUROCUPu v pardubické ČEZ Areně. Vstupenky v ceně 5Kč je možno objednat (maximální počet je 25ks na klub a 45ks na školu) na e-mailové adrese: eurocup@basket-nymburk.cz a to formou dobírky.Cena dobírky je 100Kč.Do objednávky uveďte kontaktní poštovní adresu a telefon.

Těšíme se na setkání s Vámi a Vaši podporu!

ČEZ Basketball Nymburk!"


Aktuální novinky ze sportovního prostředí: Zbyněk Kusý: KHL k nám v tuto chvíli nemíří(KHLpro.cz); Sezonu korunovala Serena ziskem titulu na Turnaji mistryň (ProfiTenis.cz); Inter znovu bezkonkurenčně kraluje Serii A (vFotbal.cz).

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace