eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Brňanky zdolaly nebezpečné Fenerbahce | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Brňanky zdolaly nebezpečné Fenerbahce

📁 Evropské poháry 🕔3.11.2009
Brňanky zdolaly nebezpečné Fenerbahce

Please enter banners and links.

Úvodní úterní předehrávkou mezi českým vicemistrem z Brna a možným černým koněm letošního ročníku Fenerbahce Istanbul začalo druhé kolo ženské Euroligy. 

Úvodní úterní předehrávkou mezi českým vicemistrem z Brna a možným černým koněm letošního ročníku Fenerbahce Istanbul začalo druhé kolo ženské Euroligy.

Turecký mistr, který disponuje velmi silným kádrem přijel do moravské metropole s vidinou druhého vítězství v letošním ročníku. V prvním zápase se mu totiž podařilo zdolat polskou Gdyni. Na druhé straně domácí po výprasku v Moskvě  potřebovali zabrat a to i bez klíčové rozehrávačky Zuzany Žirkové, kterou do hry nepustil natažený sval.

Do samotného utkání vlétly domácí hráčky jako uragán a už ve třetí minutě si za stavu 8:2 bral hostující trenér time-out. V domácím dresu se na začátku utkání blýskly především Dewanna Bonner a výtečně střílející Eva Vítečková, která si za první poločas připsala hned tři úspěšné trojky.

První čtvrtinu nakonec " Žabiny" vyhrály 27:16, a v té druhé domácí jízda pokračovala. I přes snahu pivotek Yilmaz a Nevlin, které byly jedním z mála světlých momentů ve hře tureckých šampionek, se poločasový náskok vyšplhal na pohodlných 46:27.

Třetí čtvrtinu však zahájila velká nekoncentrovanost domácích, svojí vůbec první úspěšnou střelu zaznamenala turecká reprezentační rozehrávačka Vardarli a načala tak velký nápor Fenerbahce. Postupně začaly do bodové pokladny tureckého družstva přispívat i největší hvězdy, australské křídlo a nejlepší basketbalistka MS 2006 Penny Taylor a výborná střelkyně Powell. Třetí čtvrtinu se nakonec hostujícím hráčkám podařilo vyhrát 19:9 a snížily hrozivě vypadající náskok na pouhých 9 bodů.

To však ještě nebylo všechno, po hloupých ztrátách Hejdové a Kulichové snížilo Fenerbahce na 60:55. Poté se domácí, i přes úzký kádr, dokázaly znovu koncentrovat a díky výbornému dirigování na rozehrávce od kapitánky Hanky Machové se Frisco Sika Brno propracovalo k velmi cennému vítězství nad silným tureckým týmem v poměru 74:66

Gambrinus Sika Brno – Fenerbahce Istanbul 74:66 (47:28)
Body: Vítečková 19, Bonner 17, Mc Williams 13, Horáková a Kulichová 7 – Taylor a Powell 16, Nevlin 15, Yilmaz 10, Vardarli 7
 


Aktuální novinky ze sportovního prostředí:
Kde je v Plzni zakopaný pes?(vFotbal.cz)
Hokejoví Králové a hvězdy Hollywoodu(NHLpro.cz)
Morozov drží Kazaň nad vodou(KHLpro.cz) 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace