eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

U16 prohra i s Francií | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

U16 prohra i s Francií

📁 Mládež 🕔23.7.2009
U16 prohra i s Francií

Please enter banners and links.

Také Francie byla nad síly českého reprezentačního týmu kadetů na evropském olympijském festivalu mládeže ve Finském Tampere.

Také Francie byla nad síly českého reprezentačního týmu kadetů na evropském olympijském festivalu mládeže ve Finském Tampere.

U16 Francie – ČR 72:48 (16:8, 37:25, 48:37)

střelci ČR: Kyzlink 11, Faifr 8, Bejček 7, Bernáth 6, Švandrlík 6, Feštr 3, Petrák 3, Bajar 2, Andres 2

Také Francouzi stejně jako Rusové či Srbové měli nad naším celkem výraznou výškovou převahu. Poněkud překvapivě se našim hráčům podařilo vyššího i rychlejšího soupeře osobně ubránit, ale do útoku jakoby již nezbyly síly. Základní sestava Mísař, Kyzlink, Švandrlík, Faifr a Bajar dokázala během úvodních 5 minut vstřelit pouhé 4 body a ani po prostřídání se tento stav nezlepšil (16:8).

Další minuty byly rovněž ve znamení francouzské převahy, našim hráčům chyběla chuť utkání otočit ve svůj prospěch a skóre neustále narůstalo. V závěru druhé čtvrtiny soupeř polevil a došlo tak ke snížení rozdílu ve skóre na 37:25.

Po bouři v šatně přišlo v červených dresech na hřiště zcela jiné družstvo. Pohyblivá zónová obrana nedovolila Francii skórovat a tak i stále žalostná útočná produkce stačila na první vyhranou desetiminutovku na turnaji (11:12) a snížení na 48:37.

Po vystřídání unavených bojovníků se výkon českého týmu vrátil do zaběhnutých kolejí. Soupeř bodoval, naši hráči se v útoku i obraně trápili a opět utržili více než dvacetibodový debakl.

V dalším průběhu turnaje se Česká republika střetne o 5. – 8. místo s Chorvatskem.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace