eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kadeti odjeli na olympiádu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Kadeti odjeli na olympiádu

📁 Mládež 🕔20.7.2009
Kadeti odjeli na olympiádu

Please enter banners and links.

Pod hlavičkou českého olympijského výboru odjelo na evropský olympijský festival mládeže 76 členů výpravy. Mezi nimi také 15 členný basketbalový tým.

Pod hlavičkou českého olympijského výboru odjelo na evropský olympijský festival mládeže 76 členů výpravy. Mezi nimi také 15 členný basketbalový tým. Pod vedením trenéra Jana Ulrycha, vedoucího družstva Jiřího Hofírka a maséra Zdeňka Přikryla bude Českou republiku reprezentovat Lukáš Feštr, Petr Andres, Petr Mísař, Tomáš Kyzlink, Jan Švandrlík, Vít Petrák, Jan Bejček, Samuel Faifr, Marián Hrabovský, Michal Bernáth, Josef Bajar a Jan Kuneš.

U16 Rusko – ČR 94:63 (22:12, 50:33, 68:44)

střelci ČR: Kyzlink 15, Feštr 10, Bajar 9, Bernáth 9, Bejček 7, Faifr 6, Švandrlík 5, Andres 2

Český celek nastoupil v sestavě Feštr, Kyzlink, Faifr, Švandrlík a Bajar. Hra bylo zpočátku z obou stran velmi neurovnaná. Oba týmy se dopustily velkého množství ztrát a v 5. minutě vedlo Rusko 8:7. Český tým si nedokázal poradit s tlakem soupeře, který naopak využil některá okénka v české obraně. Do konce úvodní části se domácí utrhli na deset bodů (22:12) a Češi jakoby se z hřiště úplně vytratili.

Pro potíže s fauly musel střídat Bajar i Švandrlík, což způsobilo velké problémy při obranném doskoku. Kyzlink se nechal unášet svými útočnými kousky, nicméně naprosto hořel v obranných činnostech a jeho 15 bodů za poločas (za 2 body 6/4, za 3 body 2/2, TH 1/1) tak bylo draze vykoupeno nárůstem skóre ve prospěch soupeře.

Po důrazné domluvě v poločasové přestávce sice hosté zlepšili obranu, nicméně Rusové začali pečlivě střežit Kyzlinka a ani on, ani nikdo jiný se nedokázal výrazněji prosadit.

V závěrečné části se zejména díky Feštrovi podařilo našim reprezentantům se soupeřem držet krok, ale několik zbytečných ztrát Rusové promněnili ve snadné koše a navýšili konečný rozdíl ve skóre na 31 bodů.

Největším problémem českého týmu byly ztracené míče, veškeré obranné činnosti a zejména doskok, který dovolil soupeři 23 krát další šanci pro skórování (celkově doskoky 48:31 ve prospěch ruského družstva).

V dalším utkání skupiny A porazilo Srbsko Francii 77:61. Právě Srbové budou zítra dalším soupeřem českého výběru.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace