eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kadeti porazili Slovensko i podruhé | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Kadeti porazili Slovensko i podruhé

📁 Mládež 🕔16.6.2009
Kadeti porazili Slovensko i podruhé

Please enter banners and links.

Do druhého utkání v Levicích na Slovensku vstoupili naši kadeti výrazně lépe než předchozího dne. Trenér Ulrych dal důvěru pětici Mísař, Kyzlink, Švandrlík, Bajar a Linhart, na tribunu posadil Václavka se Šaňákem.

Do druhého utkání v Levicích na Slovensku vstoupili naši kadeti výrazně lépe než předchozího dne. Trenér Ulrych dal důvěru pětici Mísař, Kyzlink, Švandrlík, Bajar a Linhart, na tribunu posadil Václavka se Šaňákem.

U16 Slovensko – Česko 56:67

Kyzlink zahájil zápas pěti body v řadě, Švandrlík přidal trojku, český tým bránil lépe než soupeř a vybudoval si mírný náskok. Po příchodu Feštra se útočná aktivita hostů ještě zvýraznila a první čtvrtina tak skončila 12:21. Druhá část utkání měla podobný průběh; na svůj včerejší nevydařený výkon zapomněl Šiška a blýskl se aktivní hrou a šesti body, svou druhou trojku přidal Kyzlink, a tak jedinou slabinou byla stále nevýrazná hra podkošových hráčů. Do třetí čtvrtiny přišel ve slovenských dresech zcela jiný tým. Domácí začali aktivně bránit a Češi pod dojmem osmnáctibodového náskoku v poločase poněkud polevili, což se odrazilo na postupném snižování jejich náskoku. Dá se říct, že jediným pozitivním momentem v této části byl výkon mladíka Truhláře, který dobře doskakoval v obraně a dva fauly soupeře potrestal čtyřmi úspěšnými trestnými hody. V závěru již Slováci neměli dostatek sil na zvrat, a i když se postupně vyfaulovali Bajar, Bernáth a Petrák, resp. Nováka trápila třísla, Češi si (i díky dvěma trojkám Faita) jedenáctibodovou výhru pohlídali. Zápas se povedl trojici Švandrlík, Kyzlink a Feštr a ukázal, že bolavé místo reprezantace kadetů je zatím pod košem.

střelci ČR: Kyzlink 13 (2 trojky, TH 4/3), Švandrlík 12 (1, 8/3), Feštr 10 (2/2), Mísař 6 (1, 2/1), Šiška 6 (3/2), Fait 6 (2), Truhlář 4 (4/4), Novák 4, Bernáth 2, Bajar 2, Petrák 1 (2/1), Linhart 1 (2/1)

Další reprezentační sraz bude od 18. 6. v Klatovech, kde naši kadeti sehrají v pátek 19. 6. a v neděli 21. 6. přátelská utkání s Rakouskem. V sobotu 20. 6. se pak oba celky střetnou v Praze na Folimance.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace