eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

“V těchto kategoriích není zas tak velká výhoda vystupovat do turnaje v roli favorita a hrát v domácím prostředí,” říká Mistr ČR a trenér vítězů Dušan Hrdlička.

📁 Mládež 🕔24.5.2009
“V těchto kategoriích není zas tak velká výhoda vystupovat do turnaje v roli favorita a hrát v domácím prostředí,” říká Mistr ČR a trenér vítězů Dušan Hrdlička.

Please enter banners and links.

Byl jednoznačně nejúspěšnějším trenérem turnaje Final 4. Společně se svým asistentem Ondřejem Sýkorou a svými svěřenci, si díky výhře nad USK Praha a Sokolem Pražským zajistili zlaté medaile již druhý den turnaje.

Byl jednoznačně nejúspěšnějším trenérem turnaje Final 4. Společně se svým asistentem Ondřejem Sýkorou a svými svěřenci, si díky výhře nad USK Praha a Sokolem Pražským zajistili zlaté medaile již druhý den turnaje. Mohl se opřít o sedmero zkušených a vyrovnaných hráčů, kteří společně i bodově svůj tým táhli. To odlišovalo ostatní týmy, u kterých bylo vidět spíše výraznější individuální výkony. Po třetí výhře a posledním utkání na Final 4 jsme položili Dušanu Hrdličkovi několik otázek.

Co se týká turnaje, tak jsme měli výborný vstup a výborné prví utkání s domácími USK Praha. Kde jsme, tak jako minulý rok, překvapili, ale na rozdíl od loňska, kdy jsme podcenili druhé utkání, tak to se nám tady naštěstí nestalo. Naopak se Sokolem Pražským jsme potvrdili naší formu a v závěru na základě bojovnosti, vůle a vlastně i trošku se štěstím jsme vyhráli druhé rozhodující utkání. A to třetí už bylo vlastně formalitou.

Do turnaje jste vstupovali ze čtvrtého místa. Jak ovlivnil váš výkon fakt, že jste do turnaje nevstupovali v roli favorita?

No, v těchto kategoriích není zas tak velká výhoda vystupovat do turnaje v roli favorita a hrát v domácím prostředí. Takže já si myslím, že toto se hodně podepsalo na nervozitě USK. My jsme s tím počítali a těžili jsme z toho. Já jsem si tuto pozici vyzkoušel před dvěma lety, kde jsme hráli ml. dorost u nás, a vím, že to není žádný med.

Bylo pro vás tedy výhodu, jestliže uvážíme, že jste měli v rotaci 9 hráčů, jít do turnaje ze 4. místa a důležitá utkání tak hrát na začátku?

No tak právě to první utkání nám v podstatě rozhodla lavička, takže paradoxně šestý a sedmý hráč v kádru. Byl jsem tedy rád, že jsem mohl po prvním zápase rozšířit sestavu a začít pracovat s hráči, se kterými jsem před turnajem nepočítal. No a se Sokolem Pražským už to byla otázka štěstí.

A v čem si myslíte, že váš tým dominoval a čím letošní turnaj Final 4 vyhrál?

My jsme v dlouhodobé části působili jako družstvo s nejlepší úspěšností z trojkové vzdálenosti. Takže my jsme tady byli v roli obávaných střelců, ale paradoxně zápasy Final 4 neodstříleli střelci, na kterých by to mělo stát, nýbrž hráči z lavičky. A jinak si myslím, že v prvních dvou utkáních nás zdobila dobrá obrana.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace