eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Mistrem republiky v kategorii starších minižáků BK Pardubice

📁 Mládež 🕔18.5.2009
Mistrem republiky v kategorii starších minižáků BK Pardubice

Please enter banners and links.

Závěrečný den šampionátu starších minižáků byl velmi zajímavý. Vždyť pouze ranní utkání Písku s Brandýsem nemohlo nijak ovlivnit konečné pořadí turnaje. Pak již byl na programu zápas o 4. místo, ve kterém Brno jen těsně zdolalo USK. Vrcholem celého třídenního basketbalového klání bylo finále dvou jednoznačně nejlepších družstev Ostravy a Pardubic.

Závěrečný den šampionátu starších minižáků byl velmi zajímavý. Vždyť pouze ranní utkání Písku s Brandýsem nemohlo nijak ovlivnit konečné pořadí turnaje. Pak již byl na programu zápas o 4. místo, ve kterém Brno jen těsně zdolalo USK. Vrcholem celého třídenního basketbalového klání bylo finále dvou jednoznačně nejlepších družstev. Ostrava měla drtivý nástup do utkání a vedla již 14:0, když nejlepší střelec turnaje Zahradník byl k nezastavení. Pardubice však chtěly po žákovské zlaté a zlata z národního finále mladších minižáků třetí zlatou medaili a zejména trio Potoček, Škranc a Richtr se zasloužilo o obrat v zápase. Třetí mládežnické zlato tak putuje do východních Čech.

Sokol Písek – BK Brandýs nad Labem 64:38

komentář domácí: "V posledním utkání, které na konečné umístění nemělo žádný vliv, hrál Brandýs o svou první výhru na turnaji a my o potvrzení zlepšujícího se herního projevu. Brandýs od první vteřiny bojoval, ale na naší straně stála kvalita, výšková převaha a zlepšující se hra. V  sedmé minutě jsme vedli 11:4, pak jsme ale soupeři přeci jen dali šanci ke snížení náskoku tím, že jsme neproměnili žádný střelecký pokus. Ve druhé čtvrtině jsme jsme zcela dominovali a po půli zápasu bylo rozhodnuto. S bronzovou medailí jsme spokojeni a pokládáme jí za velký úspěch. Horší je to s naším herním projevem. K tomu si něco povíme později.  Nyní si naplno užívejme radosti z třetího místa. V závěru chci poděkovat rodičům za skvělou a hlasitou podporu při utkáních a pohodovou partu mimo utkání. Paní Charvátové děkujeme za skvělé a levné ubytování. Duo vedoucích týmu, Mareš – Charvát se postaralo o všechny organizační záležitosti s obvyklou precizností. Dík patří i P. Šenfeldovi za koučování."

střelci Písek: Koc 17, Horský 14, Šteier 8, Skočil 6, Forejt 5, Musil 4, Karel 3, Mareš 3, Charvát 2, Šindelář 2

střelci Brandýs: Svášek 6, Buďa 6, Brezovák 6, Hrdina 5, Čeněk 4, Cenigr 4, Heršálek 3, Ropek 2, Králík 2

JBC BŠM Brno – USK Praha 49:42

komentář hosté: "V zápase o konečné čtvrté místo neudrželi hráči USK slibně rozehraný zápas s JBC BŠM Brno a nakonec jim na Mistrovství republiky patří pátá příčka. Přesto, kromě propadáku s pozdějšími mistry z Pardubic, nezanechali v tomto vrcholném klání špatný dojem a získali cenné zkušenosti pro další basketbalový růst. Nědělní dopoledne svedlo v předzápase velkého finále proti sobě dva týmy, které bojovali o čestné čtvrté místo JBC BŠM Brno a USK Praha. Obě družstva se chtěla rozloučit s turnajem a celou sezónou vítězstvím a tak od začátku do konce byla k vidění bitva, jako by šlo o medaile! Do první čtvrtky vstoupilo lépe USK, ale nedokázalo svou převahu korunovat větším než dvoubodovým náskokem po odehráných osmi minutách 13:11. Ve druhé části hry pokračoval boj o každý míč a brněnští ukrojili z náskoku USK pouze bod, v poločase tak byl rozdíl pouhý jeden bod pro USK 23:22. Třetí čtvrtina začala náporem USK a to si dokázalo vytvořit náskok až osmi bodů ve čtvrté minutě třetí čtvrtky, místo navýšení vedení, přišlo několik zbytečných ztrát a snížení Brna na rozdíl jediného bodu. Když necelou minutu před koncem opět USK vedl o pět bodů po čtyřech proměněných trestných hodech, nevypadalo to s Brnem dobře. Přišla ztráta míče a koš s faulem a rázem bylo před poslední čtvrkou opět téměř vyrovnáno 38:36 pro USK. Úvodní tři minuty poslední části hry nepadl ani na jedné straně koš, dominovali obrany, poté USK proměnil dvě šestky a vedl o čtyři body, pak však přišla šnůra devíti bodů Brna, na kterou hráči USK nebyli schopni odpovědět. Nedokázali nic vymyslet na velmi zataženou obranu a statickou hrou nabízeli prostor po svých chybách pro protiútok brněnských hráčů. V závěru se ještě pokusili o taktické fauly, ale ani tato strategie se nevydařila a tak smutnějším týmem bylo po závěrečném hvizdu USK Praha."

střelci Brno: Živný 12, Líčeník 9, Nový 9, Krejčí 5, Barák 4, Šupák 3, Vyroubal 2, Svoboda 2, Bláha 2, Nováček 1

střelci USK: Jex 12, Šimánek 10, Hubáček Jan 8, Sehnal 4, Mastný 2, Svitek 2, Syblík 2, Končický 2

BK Pardubice – NH Ostrava 54:47

komentář domácí: "Utkání proti urostlým chasníkům z Ostravy pro náš tým začalo šokem: již ve 4. minutě vedli ostravští hutníci 10-0 a na zaražený BK by v tu chvíli nevsadil nikdo z přítomných. Po time-outu přišlo malé vzkříšení a snížení na 8-14. Poté se Ostraváci znovu rozběhli a výsledkem byl tuze nepříznivý stav 8-22 po 1. čtvrtině. Druhá část začala střeleckou one-man show našeho Davida ŠKRANCE, který si napravil reputaci z nepodařeného vystoupení s Brandýsem a dostal náš tým do šance na obrat. Za stavu 24 – 28 však HAVRÁNEK neproměnil dva trestné hody a soupeř dvěma brejky znovu odskočil na nepříjemných 24 – 32. Ve 3. minutě 3. části bylo nejhůř: Ostrava vedla 27 – 38 a opticky na hřišti vládla. Pak se však začaly dít věci: pivotman RICHTR konečně hodil za hlavu začátečnickou trému a naplno ukázal svůj talent a svými body nastartoval i kapitána POTOČKA. Náhle bylo na hřišti jediné družstvo – Pardubice! Druhou část třetí čtvrtiny vyhrály 19 – 3 a razantně otočily vývoj skóre. Určitá krize na tým dopadla v úvodu poslední části:  hutníci v souboji plném taktiky a zatažených obran snížili na 48-47, ale koš Tomáše DOHNALA přišel jako na zavolanou stejně jako vyfaulování robustního valcíře SÝKORY, po němž už se ostravští na zvrat nezmohli. Vítězství vůle, bojovnosti a tentokráte i taktiky bylo na světě – radost všech byla obrovská, protože před zápasem na náš tým sázel vzhledem k fyzickým dispozicím opravdu málokdo!"

střelci Pardubice: Potoček 16, Škranc 10, Richtr 10, Diepold 4, Preisler 4, Dohnal 3, Havránek 3, Chocholouš 2, Václavek 2

střelci Ostrava: Zadradník 21, Klimek 12, Katreniak 8, Svoboda 4, Šotlík 2

Konečné pořadí Mistrovství České republiky starších minižáků:

1. BK Pardubice

2. NH Ostrava

3. Sokol Písek

4. JBC Brno

5. USK Praha

6. BK Brandýs nad Labem

 

Nejlepší střelec turnaje:

Jan Zahradník (NH Ostrava) 90b

další pořadí:
2. Josef Potoček (BK Pardubice) 76b
3. David Škranc (BK Pardubice) 71b
4. Matěj Svoboda (NH Ostrava) 57b
5. Daniel Klimek (NH Ostrava) 57b
6. Ondřej Koc (Sokol Písek) 53b
7. Martin Barák (JBC Brno) 46b

All stars turnaje: Filip Čeněk (BK Brandýs nad Labem), Jan Hubáček (USK Praha), Jan Zahradník (BK NH Ostrava), Daniel Klimek (BK NH Ostrava), David Škranc (BK Pardubice)
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace