eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

MČR minižáků – 1. den | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

MČR minižáků – 1. den

📁 Mládež 🕔16.5.2009
MČR minižáků – 1. den

Please enter banners and links.

První den Mistrovství České republiky minižáků (ročník narození 1996 a mladší) nepřinesl žádné překvapení. Favorizované celky Pardubic a Ostravy si hravě poradily se svými soupeři. Písek porazil USK a v zítřejším duelu s Ostravou se jistě bude chtít porvat o co nejcennější kov. Bez výhry jsou zatím mužstva z Brandýsa nad Labem a Brna.

První den Mistrovství České republiky minižáků (ročník narození 1996 a mladší) nepřinesl žádné překvapení. Favorizované celky Pardubic a Ostravy si hravě poradily se svými soupeři. Písek porazil USK a v zítřejším duelu s Ostravou se jistě bude chtít porvat o co nejcennější kov. Bez výhry jsou zatím mužstva z Brandýsa nad Labem a Brna.

JBC Brno – BK Pardubice 31:73

komentář hosté: "Až nečekaně jasná výhra se soupeřem, kterého z kvalifikačních bojů předcházela velmi dobrá pověst."

střelci Brno: Barák 17, Bláha 4, Vyskok 4, Líčeník 2, Krejčí 2, Nový 2

střelci Pardubice: Škranc 22, Svoboda 14, Potoček 10, Václavek 10, Dohnal 4, Richtr 4, Dohnal 4, Tkáč 3, Chocholouš 2

 

NH Ostrava – BK Brandýs nad Labem 88:32

střelci Ostrava: Svoboda 22, Zahradník 19, Katreniak 16, Klimek 11, Jančík 6, Sýkora 5, Leczo 4, Kokeš 3, Vidlička 2

střelci Brandýs: Buďa 9, Svášek 6, Palička 4, Hrdina 4, Čeněk 3, Heršálek 3, Cenigr 2, Ropek 1

 

Sokol Písek – USK Praha 58:46

komentář domácí: "Houževnatě hrající soupeř s námi po celý zápas držel krok. Zejména rychlí maličcí rozehrávači nás pěkně povodili. Až USK posílí o pár vysokých hráčů, bude to s nimi těžké. Pro nás bylo první utkání varováním, že výkon našeho týmu není takový jak bychom podle posledních tréninků očekávali."

komentář hosté: "V úvodním zápase narazili mladí hráči USK na jednoho z velkých adeptů na medailové posty, družstvo Písku. V relativně vyrovnané první čtvrtině hráči USK dokázali držet s favoritem krok a odpověděli i na jeho osmibodový náskok snížením na rozdíl pouhých čtyř bodů 14:10. Ve druhé části hry soupeř přidal na obrátkách a hráči USK především nebyli schopni zamezit ve skórování píseckému Šteierovi, který z devatenácti bodů Písku v této části hry zaznamenal dvanáct. Poločasové skóre se zastavilo na rozdílu 13ti bodů pro Písek 33:20. Po této části hry to s akciemi USK nevypadalo příliš dobře, ale poločasová domluva nalila hráčům USK novou krev do žil a v 7. minutě třetí čtvrtky byl rozdíl již pouhé tři body a diváci začali věřit v obrat. Přišlo však několik chyb v obraně, neproměněné trestné hody a písečtí si nesli do závěrečné části hry šestibodový náskok 43:37. Závěrečná čtvrtina se bohužel opět nesla v duchu dobývání písecké obrany a nevypořádání se s průniky píseckých hráčů a tak si zasloužené první vítězství v turnaji připsal Sokol Písek."

střelci Písek: Šteier 21, Horský 10, Skočil 8, Koc 8, Karel 4, Forejt 3, Musil 2, Mareš 2

střelci USK: Mastný 8, Šimánek 7, Sehnal 7, Hubáček 6, Jex 6, Končický 6, Svitek 2, Syblík 2

 

NH Ostrava – JBC Brno 78:40

střelci Ostrava: Zahradník 21, Svoboda 12, Klimek 11, Katreniak 8, Leczo 7, Vidlička 4, Jančík 4, Šotlík 3, Šubert 2, Sýkora 2, Hromádka 2, Kokeš 2

střelci Brno: Nový 12, Líčeník 6, Svoboda 5, Barák 4, Živný 4, Nováček 2, Vyroubal 2, Vyskok 2, Navrátil 2, Bláha 1

 

USK Praha – BK Brandýs nad Labem 47:34

komentář domácí: "Druhé utkání dne svedlo dohromady týmy, které ve svých úvodních zápasech nebyly úspěšné a chtěly si napravit páteční reputaci. Prvních sedm minut a padesát devět vteřin bylo pro USK známkou obrané kvality – nedovolil soupeři ani bod, až střela s klaksonem znamenala pro Brandýs první body v utkání. Po první čtvrtce byl stav 14:2. Bohužel ve druhé části nepokračovali hráči USK v kvalitní obraně a především si nebyli schopni poradit s velmi zataženou obranou soupeře a z jejich náskoku postupně ubýval bod po bodu, na konci poločasu tak byl rozdíl pouhých sedm bodů 23:16. Soupeř najednou zjistil, že se nemá čeho bát a i třetí čtvrka se nesla v duchu předchozí, USK marně bušil do obrany Brandýsa, pokud již obranu překonal, byl zastaven faulem, ale tragická úspěšnost s čáry TH (38/11!! v celém zápase) soupeři v této taktice vyhovovala. Po třech čtvrtinách se brandýsští přiblížili na dostřel pěti bodů 31:26. Naštěstí USK disponuje vyrovnanou výkonností obou pětek, a pokud má problém jedna, většinou druhá nezklame a hráči USK zvládli poslední část hry na výbornou a na konci se mohli radovat s premiérového vítězství."

střelci USK: Šimánek 9, Hubáček 9, Jex 7, Mastný 6, Hubáček 5, Syblík 4, Končický 4, Svitek 2, Mervart 1

střelci Brandýs: Čeněk 12, Brezovák 6, Buďa 4, Heršálek 2, Cenigr 2, Ropek 2, Svášek 2, Palička 2, Zolman 2

 

Sokol Písek – BK Pardubice 57:72

komentář domácí: "Do zápasu s Pardubicemi jsme vstoupili s příliš velkým respektem. V 5. minutě byl stav 6:16. Velký problém nám dělal 193cm vysoký podkošový hráč Rychtr a podle očekávání i šikovný kapitán soupeře – Potoček.  Po slabším úvodu jsme hru vyrovnali a i ve druhé čtrtině se drželi na dostřel. Vždy, kdy jsme si snad mysleli, že máme naději na snížení soupeřova náskoku, zvedl z těžké pozice Škranc a s neuvěřitelnou přesností trefil. Do přestávky jsme šli s 11-ti bodovou ztrátou, což samozřejmě dávalo určitou naději. Po přestávce soupeř vyrukoval s nižší sestavou. Rychtr nenastoupil, aby ve 4.čtvrtině mohl pomoci Škrancovi, který měl poblém s fauly. My jsme ovšem nabídnuté výhody nedokázali pořádně využít. V první polovině 3. čtvrtiny soupeřův náskok dokonce narostl na 18 bodů. Pak jsme teprve zagresivněli hru a snížili na rozdíl sedmi bodů. V poslední čtvrtině jsme dlouho živili naději obratu. Soupeř si sice udržoval náskok cca 10 bodů, ale nijak nás nepřehrával. S ubývajícím časem ovšem ubývalo naší naděje, a tak jsme soupeři dovolili zvýšit náskok na konečných 15 bodů."

komentář hosté: "Dramatický duel s jedním z odvěkých soupeřů rozhodl výborný výkon Denise DIEPOLDA, který zcela eliminoval hvězdu soupeře ŠTEIERA."

střelci Písek: Skočil 13, Mareš 12, Šteier 9, Karel 8, Horský 8, Musil 3, Koc 2, Braun 2

střelci Pardubice: Škranc 18, Potoček 18, Chocholouš 8, Dohnal 8, Richtr 7, Václavek 5, Svoboda 4, Diepold 4

průběžné pořadí po 1. dni turnaje:
1. NH Ostrava 4b
2. BK Pardubice 4b
3. Sokol Písek 3b
4. USK Praha 3b
5. BK Brandýs nad Labem 2b
6. JBC Brno 2b

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace