eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U16 – 1. kolo play off | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U16 – 1. kolo play off

📁 Mládež 🕔4.5.2009
Extraliga U16 – 1. kolo play off

Please enter banners and links.

Ve všech úvodních zápasech play off extraligy kadetů sice vítězili favorité, ve dvou případech však měli namále. Ústí bez zraněného Bejčka porazilo Zlín až v prodloužení, když Feštr v základní hrací době vyrovnával trojkou dvě vteřiny před koncem. Také Klatovy přehrály Sokol Pražský jen těsně, zlepšenou hrou ve druhé půli. Pardubice i Písek porazili své soupeře výrazněji, ale také až ve druhém poločase.

Ve všech úvodních zápasech play off extraligy kadetů sice vítězili favorité, ve dvou případech však měli namále. Ústí bez zraněného Bejčka porazilo Zlín až v prodloužení, když Feštr v základní hrací době vyrovnával trojkou dvě vteřiny před koncem. Také Klatovy přehrály Sokol Pražský jen těsně, zlepšenou hrou ve druhé půli. Pardubice i Písek porazili své soupeře výrazněji, ale také až ve druhém poločase.

BK Pardubice – USK Praha 84:65

stav série 1:0

komentář domácí: "Vyrovnaný úvod trval do 8. minuty, kdy šel USK zásluhou trojky Jiránka poprvé a naposledy do vedení (15-17). Domácí hráči ale odpověděli desetibodovou smrští a vyhráli čtvrtinu 25 – 17. Ve druhé čtvrtině však hosté přitvrdili obranu, a to domácím příliš nevonělo. Poločasové skóre 42 – 39 bylo předzvěstí rodícího se dramatu, ale ten rázně utnul trojkový specialista LACHMAN, který v 1. minutě druhého poločasu rychle zkrotil soupeřův odpor dvěma úspěšnými pokusy ze svého rajónu v řadě. Ještě do poloviny třetí části USK kousal, ale poté už domácí hráči přebrali plně vývoj utkání do svých rukou a v závěru nedali bojovnému sokovi naději pomýšlet na úspěch. Hodně jim k tomu napomohlo nepříjemné zranění kotníku jednoho ze šestice stěžejních borců USK HRUDKY, bez něhož neměl USK žádného vyrovnaného hráče do rotace. Domácí táhnul za výhrou jako obvykle KŘÍŽ (29 b., 16 doskoků), výborně hrál i CHALUPNÍK, jehož sebevědomí narůstá s každou odehranou minutou, výborný byl i čerstvý mistr ČR do 14 let ŠOULA (23 minut!) a ve 2. půli i ostřelovač LACHMAN, příjemně překvapil i pivotman HEŘMAN. Celé družstvo ale jako obvykle nervově hodně vypjatý první zápas zvládlo a naznačilo svoje celosezónní ambice."

komentář hosté: "K prvnímu čtvrtfinálovému utkání nastoupili naši kadeti proti lídru základní části Pardubicím. Ty hned v úvodu utkání šli do vedení, ale našemu týmu se dařilo v útoku a dokázal s domácími držet krok. V celé první čtvrtině a také v celém prvním poločase byl k vidění na palubovce velmi útočný basketbal, což bylo důsledkem především nepříliš agresivních obran na obou stranách hřiště. Celých prvních dvacet minut byly Pardubice v mírném vedení, ale USK stále držel jen mírný odstup. Stav po prvním poločase tak byl pouze o tři body ve prospěch domácích 42:39. USK však musel řešit nepříjemné zranění Tomáše Hrudky, který již v osmé minutě první desetiminutovky musel nuceně opustit hřiště. Ve druhém poločase ale USK začaly znatelně docházet síly a hned v první minutě nechali naši hráči dvakrát na trojce volného střelce Lachmana. Ten se ani jednou nemýlil a Pardubice odskočily na nepříjemný rozdíl devíti bodů. I tak se ale USK dokázal do utkání vrátit a snížil ve 38. minutě na rozdíl pěti bodů 56:51. Díky zlepšené obraně Pardubic se však USK už nedařilo tak výrazně prosazovat v postupném útoku a Pardubice vedli po třiceti minutách hry 62:53. Do poslední čtvrtiny navíc domácí vstoupili mnohem lépe než náš tým a definitivně rozhodli o svém prvním vítězství ve čtvrtfinálové sérii."

střelci Pardubice: Kříž 29, Lachman 14, Andres 11, Šoula 9, Bahník 6, Heřman 6, V. Pacák 5, Chalupník 4

střelci USK: Petrák 14, Truhlář 14, Vakrčka 14, Jiránek 11, Lipovskij 10, Jeřábek 2

Sokol Písek – BCM Moravská Ostrava 80:58

stav série 1:0

komentář domácí: "Do prvního čtvrtfinále jsme vstoupili koncentrovaně a záhy jsme si začeli budovat mírný náskok, když se v těchto chvílích dokázal prosadit především Lukáš Linhart. Pak však soupeř trojkovou kanonádou dokázal vývoj skóre obrátit. Naštěstí jsme na to dokázali včas reagovat, když oživení na hřiště přinesl střídající Radek Šlechta, podporován snajprem Radkem Dudou. Poločasové vedení o 12 bodů slibovalo ještě dramatickou zápletku. Inkasované pouhé 3(!) body ve 3. čtvrtině nás však posunuly k celkem pohodovému vítězství. V těchto chvílích předváděl na hřišti to, čemu se říká černá práce, Martin Němec, který se jako správný kapitán rval o každý centimetr palubovky. Děkuji všem hráčům za předvedený výkon a divákům za skvělou atmosféru. Série teprve začíná a soupeř nám jistě nic zadarmo nedá."

komentář hosté: "První utkání jsme nezačali vůbec špatně, soupeř na nás hrál tradičně zónovou obranu a nám se jí dařilo celkem úspěšně překonávat! Ale naopak v obraně jsme nedokázali pokrýt jejich střelce! Zvláště Duda, Šlechta a z pod koše dobře hrající Linhart! Poločas jsme prohráli 46-34!!! V poločase jsme si řekli, že musíme přitlačit v obraně to se nám celkem podařilo, ale když dáme ve 3. čtvrtině 3 body!!! nemůžeme pomýšlet na vítězství! V útoku nás opět držel dobře hrající Radek Kouřil! Zápas vůbec nevyšel Honzovi Lyčkovi, což taky ovlivnilo naši hru, nenašel se nikdo kdo by ho nahradil!"

střelci Písek: Duda 24, Linhart 16, Šlechta R. 15, Fait 10, Němec 7, Svoboda 4, Soukup 4

střelci Ostrava: Kouřil 20, Kořistka 12, Navrátil 8, Vašíček 6, Klečka 6, Vachutka 3, Vlasák 2, Kobsa 1

BK Ústí nad Labem – PROTON Zlín 86:85

stav série 1:0

komentář domácí: "V prvním čtvrtfinále play-off U16 šli od počátku do vedení hosté ze Zlína. V 16. minutě dosáhlo jejich vedení maxima – 23:33. Do poločasu se nám povedlo snížit na rozdíl jediného koše. V úvodu druhé půle jsme šli do vedení a od této chvíle se obě družstva střídala ve vedení. V závěru si Zlín vybudoval vedení, které jsme srovnali trojkou Feštra dvě vteřiny před koncem. I prodloužení bylo vyrovnané. Třináct vteřin před koncem jsme se dostali do jednobodového vedení. V samotném závěru hráč Zlína minul z jasné pozice a náš tým si připsal velmi šťastné vítězství."

střelci Ústí: Feštr 30, Jelínek 22, Bárta 16, Puhl 8, Fiala 6, Kožíšek a Krombholz 2

střelci Zlín: Šiška 29, Václavek 20, Bajar 8, Salač 8, Studený 7, Sylla 4, Šula 4, Smrža 2, Škarvada 2, Masný 1

TJ Klatovy – Sokol Pražský 81:73

stav série 1:0

komentář domácí: "Domácí tradičně zaspali začátek, ale první čtvrtinu vyhráli. Bídná byla ovšem druhá část zápasu, kdy špatně bránili a umožnili soupeři vyhrát poločas o 5 bodů. Třetí čtvrtina zápas rozhodla. Klatovští zlepšili obranu, začali hrát rychleji a výsledek několika trojkami otočili. Dobře zahráli Aušprunk, Kříž a Krůta. Druhý poločas se povedl i Volmutovi."

komentář hosté: "První čtvrtfinálové utkání v Klatovech začalo v průměrném tempu. Na obou polovinách pohledný basket, jak v útočné, tak místy i v obrané fázi. Oběma družstvům se střelecky poměrně dařilo. Naše hra byla především kolektivní a hráči se v rozehraných systémech dobře hledali, vyhovovali si a do akcí byli schopni i improvizovat. Tato hra podpořená dobrou obranou ve druhé čtvrtině zapříčinila pětibodové vedení v poločase a dobře rozehraný zápas. K naší smůle se náš herní projev po přestávce radikálně změnil. Přestali jsme hrát týmově a začali vymýšlet v útoku složitosti. Zpomalení přechodu do útoku a pomalá rozehrávka útočných systémů nahrávala domácím, kteří dostali do rotace menší počet hráčů. Pasivní hrou v útoku jsme domácím usnadnili obranu a navíc jsme ve zlomové třetí čtvrtině nedokázali ubránit Volmuta a výborně hrajícího Aušprunka, který v poslední minutě dostal domácí dvěma trojkami do vedení. Na to už jsme nedokázali odpovědět, protože obraz naší hry se nezměnil ani v poslední čtvrtině. Přes maximální nasazení v závěru a takticky dobře zvládnutou koncovku jsme nedokázali soupeře přehrát. Domácí maximálně využili našich taktických faulů v poslední minutě a z 10 trestných hodů jich 7 proměnili a zaslouženě v prvním střetnutí zvítězili."

střelci Klatovy: Aušprunk 25,Volmut 24, Kříž 11, Kuneš 10, Krůta 9, Bernas 2

střelci Sokol Pražský: Šefránek 18, Smrž 16, Reimer 13, Zelenka 9, Kolář 6, Dvořák 6, Kološ 5

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace