eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Mistrovství České republiky žáků – 1. den | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Mistrovství České republiky žáků – 1. den

📁 Mládež 🕔24.4.2009
Mistrovství České republiky žáků – 1. den

Please enter banners and links.

První utkání šampionátu bylo nervózní, hrál se pomalý basketbal, oku lahodících akcí bylo pomálu. Byli to překvapivě domácí, kteří v první čtvrtině setřásli nervozitu jako první. Trpělivě hledali Pecháčka, který s vysokou úspěšností zakončoval z pod koše, kraloval na doskoku a vybudoval pražanům slušný náskok.

Sokol Pražský – Snakes Ostrava 82:87

 

První utkání šampionátu bylo nervózní, hrál se pomalý basketbal, oku lahodících akcí bylo pomálu. Byli to překvapivě domácí, kteří v první čtvrtině setřásli nervozitu jako první. Trpělivě hledali Pecháčka, který s vysokou úspěšností zakončoval z pod koše, kraloval na doskoku a vybudoval pražanům slušný náskok. Naproti tomu lídr hostů Kouřil nepromněnil několik střel, když našel přihrávkou volné spoluhráče, ti nedokázali úspěšně zakončit a po první čtvrtině svítilo na ukazateli skóre 25:11. Ve druhé části hosté vyrovnali hru, Kouřil zlepšil střelbu a na druhé straně Pecháček přestával vyhledávat souboje pod košem a pohyboval se spíše kolem tříbodového oblouku. Ostravští ubrali z náskoku 4 body, ale trápil je vysoký počet faulů klíčových hráčů. Obraz hry byl po celý zbytek utkání stejný jako ve druhé čtvrtině. Kouřil nebyl pod tlakem obránců, dlouho držel míč a sám zakončoval. Pecháček zůstával na trojce a pod košem hrál jen Aulich, který držel Sokol Pražský ve hře. Když se hostům vyfauloval Kristiník, Broskevič i Horkel a se čtyřmi fauly dohrával Veselý i Vašťák, zdálo se, že by Sokol přece jen mohl vyhrát, ale Radek Kouřil byl proti. Několikrát získal míč v obraně, úspěšně zakončil a poslal Ostravu do vedení. Když to bylo necelou minutu před koncem o tři body a Kouřil byl nesportovně faulován, vypadalo to, že je po zápase. Nejlepší hráč utkání však jednu šestku minul a následný nepromněněný pokus dal hostům šanci zkorigovat na pouhé dva body rozdílu. Následoval další faul na Kouřila a opět jen jedna úspěšná šestka, stav o 3 body pro Snakes, domácí již neměli k dispozici time out. Poslední vteřiny zápasu to vypadalo, že nikdo z hráčů nechce zkusit závěrečný pokus o trojku, ale míč se v poslední vteřině ocitl v ruce Pecháčka, který zároveň s klaksonem vyslal na soupeřův koš střelu naděje. Jeho pokus propadl košem a pražané propadli jásotu, šlo se do prodloužení. V něm rozhodl zajímavý tah domácích trenérů, kteří Pecháčka se 4 fauly nechali bránit Kouřila v naději, že se přes výrazně vyššího protihráče neprosadí. Kouřil nenechal nikoho na pochybách, že dnes je to jeho zápas. Chytře několikrát vniknul, Pecháček fauloval a musel povinně střídat. Domácí propadli skepsi a podlehli hostům o 5 bodů.

 

střelci Sokol Pražský: Pecháček 38, Aulich 23, Bohm 7, Korous 6, Chejstovský 6, Pospíšil 2

 

střelci Snakes Ostrava: Kouřil 51, Vašťák 13, Veselý 9, Kristiník 6, Klečka 4, Horkel 2, Broskevič 2

 

 

BK Brandýs nad Labem – Sokol Písek 69:74

 

Utkání mělo být dle papírových předpokladů soubojem o 5. místo. Od začátku se střelecky trápil hostující lídr Šlechta a domácí si tak vybudovali mírný náskok, po úvodní části to bylo 15:13. Ve druhé čtvrtině sršni zlepšili přechod do útoku, několika získanými míči se blýskl Šteier a poslal svůj tým do vedení, které úspěšnými střelami navýšil Svoboda. Poločasový stav 29:37 sliboval zajímavou bitvu v závěru. Ve třetí části pokračoval ve výborném výkonu Šteier a Svoboda opět úspěšně trojkoval. Na straně domácích vzdoroval dobrým výkonem pouze Jecha, který v utkání promněnil 3 trojky z 5 pokusů a pro spoluhráče připravil 4 asistencemi snadné koše. Aktivitou hýřil také Le Anh Duc, který dobře doskakoval, získával fauly a dal z 11 trestných hodů 9. Pokusy o zónový presink domácích nebyly příliš úspěšné a sršni tak stále drželi přibližně desetibodové vedení. V závěru se ještě domácí Ornst pokoušel zdramatizovat utkání, na víc než snížení na 5 bodů to však nestačilo.

 

střelci Brandýs: Le Anh Duc 19, Ornst 15, Jecha 13, Čeněk 6, Kratochvíl 4, Nepokoj 4, Tomášek 4, Goliáš 4

 

střelci Písek: Šteier 25, Svoboda 20, Šlechta 16, Filipov 4, Plos 3, Forejt 2, Fořt 2, Šácha 1, Skočil 1

 

Proton Zlín – Snakes Ostrava 95:87

Utkání kandidátů na medaili zastihlo Snakes v dobré formě. Byť měli hráči v nohách, těžký zápas s prodloužením se Sokolem Pražským a Zlín byl odpočatý, neboť to byl jeho první zápas, byli zpočátku ostravané lepší. Zejména Kouřil ukazoval svou extatřídu, dobře hráli také Veselý, Vašťák a Broskevič. Zlín spoléhal zejména na podkošovou práci Heinzela, který držel svůj tým nad vodou. Střelecky úspěšný byl Hegmon, který proměnil 4 z 9 trojkových pokusů a pomáhal dotahovat úvodní náskok soupeře. V poslední části hry se projevil nedostatek sil ostravských hráčů. Druhé velmi vyrovnané utkání během jednoho dne bylo příliš. Byť výkon Snakes byl výrazně lepší než v ranním duelu se Sokolem Pražským, odešel ostravský tým poražen v minisouboji o mistra Moravy.

střelci Zlín: Heinzel 32, Hegmon 24, Gašperik 14, Smrža 13, Rubeš 6, Pumprla 6

střelci Snakes: Kouřil 36, Vašťák 15, Veselý 15, Broskevič 12, Kristiník 9

BK Synthesia Pardubice – Sokol Písek 156:56

Byť jsou Pardubice aktuálně jednoznačně nejlepším celkem v žákovské kategorii, málokoho v sezoně porazili o 100 bodů. Střelecké explozi Martina Peterky i jeho spoluhráčů sršni jen přihlíželi. Ta tam byla jejich pověstná bojovnost. Nedokázali vzdorovat ani pardubickým náhradníkům a pravděpodobně se zasloužili o nejhorší výsledek Písku v historii závěrečných turnajů o mistrovský titul. Pardubice ve svém prvním utkání ukázali v čem je jejich síla a proč letos nepoznali hořkost porážky.

střelci Pardubice: Peterka 48, Šoula 31, Hanuš 16, Škranc 15, Vlček 12, Půlpán 10, Jechura 6, Potoček 6, Fadrný 4, Václavek 4, Svoboda 4

střelci Písek: Šteier 13, Forejt 8, Procházka 7, Svoboda 6, Šlechta 6, Koc 6, Skočil 3, Šácha 3, Plos 2, Fořt 2

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace