eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U18 – 29. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U18 – 29. kolo

📁 Mládež 🕔6.4.2009
Extraliga U18 – 29. kolo

Please enter banners and links.

Ve 29. kole extraligy juniorů bojoval Zlín o naději a překvapivě uspěl, když porazil Sokol Pražský o 20 bodů. Postup do dalších bojů si zajistil Vyšehrad v Prostějově, kde precizní obranou dovolil domácím skórovat pouze 51 bodů a zasloženě si zahraje play off. Ostatní výsledky skončily dle předpokladů, když Pardubice přehrály Spartu, oba týmy BCM Ostrava si poradily s Opavou a Hladnovem. Venku slavila Plzeň v Děčíně, USK v Brně a Písek v Ústí. Právě písečtí Sršni bojují na dálku se Zlínem o poslední volné místo v elitní osmičce, když mají před posledním kolem stejně bodů.

Ve 29. kole extraligy juniorů bojoval Zlín o naději a překvapivě uspěl, když porazil Sokol Pražský o 20 bodů. Postup do dalších bojů si zajistil Vyšehrad v Prostějově, kde precizní obranou dovolil domácím skórovat pouze 51 bodů a zasloženě si zahraje play off. Ostatní výsledky skončily dle předpokladů, když Pardubice přehrály Spartu, oba týmy BCM Ostrava si poradily s Opavou a Hladnovem. Venku slavila Plzeň v Děčíně, USK v Brně a Písek v Ústí. Právě písečtí Sršni bojují na dálku se Zlínem o poslední volné místo v elitní osmičce, když mají před posledním kolem stejně bodů.

BCM Moravská Ostrava – BK Opava 107:70

střelci Opava: Chmelař 16, Kupčík 14, Cikánek 11, Kopf 9, Dihel 8, Cagaš 7, Hubený 3, Hulva 2

BCM Slezská Ostrava – Gymnázium Hladnov 81:76

střelci Hladnov: Celárek 27, Hromádka 18, Štroch 10, Mička 9, Kuchár 7, Sitek 3, Bilík 2

BK BCM Prostějov – Sokol Vyšehrad 51:66

střelci Prostějov: Lipový 15, Slávik 12, Polášek 10, Indra 5, Petržela 4, Strachoň 2, Bisaha 2, Kašpar 1

střelci Vyšehrad: Adášek 19, Böttger 18, Lukšík 10, Rón 8, Sedláček 7, Jiřinec 4

BK Pardubice – BA Sparta 81:75

střelci Pardubice: Peterka A. 28, Oliva 18, Peterka O.12, Pacák 7, Zikuda 4, Tondr 4, Dvořák 4, Soudek 4

JBC Brno – USK Praha 46:69

komentář hosté: "Poslední dvě utkání základní části měli o tomto víkendu na programu junioři USK, když dnes zavítali na palubovku šestého Brna. Obě družstva do utkání nastoupila v oslabené sestavě a předváděná hra v úvodu utkání tomu také odpovídala, když na hřišti převládaly spíše obrany obou družstev nad útočným snažením. Přesto hned od prvních minut utkání šel USK do vedení, když v páté minutě vedl již 9:0. Brno ale postupně srovnalo krok a junioři USK vedli po prvním dějství pouze o pět bodů, 12:17.  Ve druhé čtvrtině si stále USK udržoval mírné vedení, a když se Tomáš Zídek několik vteřin před koncem prvního poločasu trefil z tříbodové vzdálenosti, poslal USK již do dvouciferného vedení, 23:34. Ve třetí čtvrtině přešlo Brno do zónové obrany a v prvních několika útocích způsobilo USK problémy. Postupně se ale naši hráči začali prosazovat, když nejvíce se ve třetí desetiminutovce dařilo Deanu Vejnovičovi, který vstřelil celkem 8 z celkových 18 bodů USK. Naši hráči tak dokázali stále navyšovat své vedení a o osudu utkání začínalo být jasno. Také v poslední čtvrtině žádné překvapení ani střelecké hody k vidění nebyly, USK po většinu času dobýval se střídavými úspěchy zónovou obranu domácích a stále si udržoval výrazný bodový náskok. Junioři si nakonec připsali vítězství o 23 bodů, když zvítězili 46:69."

střelci Brno: Kammermayer 10, Kyzlink 9, Krejčí 6, Zavadil 5, Ničajevský 5, Dáňa 5, Hrabovský 4, Šmíd 2

střelci USK: Balvín 18, Zídek 14, Vejnovič 12, Maštálka 7, Petrák 6, Morávek 4, Šotnar 3, Horák 2, Nový 2, Hartman 1

Proton Zlín – Sokol pražský 78:58

Zlín šel do začátku zápasu jen s tím, že může jen překvapit. V roli favorita byl Sokol Pražský. Nicméně pro Zlín stále ještě žila teoretická šance na postup do play off. Zápas byl od začátku vyrovnaný. Domácí se chytli rychlými body, drželi se díky skvělé práci pivotů a po první čtvrtině vedli 19:17. Nájezdy Vyorala a podkošová práce Kohouta, to byla z pohledu hostů jediná šance jak zápas vyhrát. Zlín ale měl výbornou úspěšnost střelby, jak z podkoše, tak z trojkové čáry a nechtěl se vzdát. Do poločasu se skóre stále tahalo o každý bod a do šaten se šlo za stavu 37:34. Podobný průběh byl k vidění i ve třetí části hry, kdy Sokol snížil na jednobodový rozdíl 51:50. Poté však jakoby hostům došli síly a v poslední čtvrtině úplně odešli. Po porážce Zlína venku o 70 bodů si teď Sokol odvezl prohru o 20 bodů a naděje Zlína stále žije.

střelci Zlín: Šír 28, Žlotíř 18, Kabourek 14, Nehoda 9, Svoboda 4, Bajar 2, Šiška 2, Sylla 1

střelci Sokol Pražský: Kohout 27, Vyoral 10, Ducháček 8, Nekolný 6, Reimer 3, Matulka 3, Čermák 1

BK Ústí nad Labem – Sokol Písek 50:69

střelci ÚStí: Bartoň 17, Dvořáček 17, Puhl 7, Kocián 7, Kopřiva 1, Oubrecht 1


BK Děčín – Lokomotiva Plzeň 75:101

komentář domácí: "Utkání 29. kola základní části extraligy U18 mají za sebou i děčínští zástupci v této soutěži. Nastoupili proti západočeskému týmu z Plzně v oranžových dresech, kteří se drží na pátém místě tabulky. Již samotný úvod utkání naznačil, jakým směrem se bude souboj vyvíjet. Hosté se snadno prosazovali pod košem, děčínští nedokázali reagovat na skvěle fungující útočné systémy plzeňských, kteří po většinu utkání sehráli v sedmi hráčích a v polovině první čtvrtiny utkání si dokázali vybudovat již dvouciferné vedení 5:15. Vedení o 12 – 15 bodů si hosté udržovali průběžně po celou první a část druhé čtvrtiny. Domácí se nedokázali v průběhu první poloviny utkání důsledně vyrovnat se zónovou obranou soupeře a byli nuceni s nevýraznou efektivitou střílet z perimetru. V obranné fázi si nás Plzeňští dokázali rozebrat a snadno zakončovali jak z pole, tak z perimetru. Po přestávce, kdy na začátku třetí čtvrtiny svítilo na tabuli skóre 38:50 pro Plzeňské, se domácím podařilo zmobilizovat síly a úspěšnými postupnými útoky zakončovanými jak dvoubodovými, tak i tříbodovými střelami, snižovali vedení hostů, které se v polovině třetí čtvrtiny smrsklo na pouhých pět bodů. Nicméně, hosté v posledním dějství utkání mohutně zabrali a trpělivou a efektivní prací dokázali opět výrazně odskočit a bodové vedení zvyšovali o 17, 19 atd. bodů, až nakonec zvítězili 26bodovým rozdílem 75:101, když stobodovou hranici překonali tříbodovou střelou za zvuku klaksonu oznamující konec utkání."

střelci Plzeň: Suchý 28, Pecka 22, David 19, Metlička 11, Švandrlík 9, Froněk 6, Mádle 6

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace