eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U16 – 29. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U16 – 29. kolo

📁 Mládež 🕔20.4.2009
Extraliga U16 – 29. kolo

Please enter banners and links.

Překvapení se mohlo zrodit v 29. kole extraligy kadetů v Pardubicích. Domácí bez Kříže nakonec proti Sokolu Pražskému uhájili jednobodové vítězství. Vysočina si poradila s USK a Klatovy přehrály Moravskou Ostravu. Definitivní jistotu sestupu do baráže má Slezská Ostrava, která nestačila na Vyšehrad. Naopak i přes prohru v Písku žije naděje Opavy, protože Plzeň doma prohrála se Zlínem.

Překvapení se mohlo zrodit v 29. kole extraligy kadetů v Pardubicích. Domácí bez Kříže nakonec proti Sokolu Pražskému uhájili jednobodové vítězství. Vysočina si poradila s USK a Klatovy přehrály Moravskou Ostravu. Definitivní jistotu sestupu do baráže má Slezská Ostrava, která nestačila na Vyšehrad. Naopak i přes prohru v Písku žije naděje Opavy, protože Plzeň doma prohrála se Zlínem.

BK BCM Prostějov – BK Ústí nad Labem 66:78

komentář domácí: "I přestože soupeř nepřijel kompletní, nedařilo se našim kadetům na útočné polovině, podle trenéra Růžičky chyběly především body Pavličíka."

střelci Prostějov: Staněk 28, Buriánek 15, Medek 12, Kunčík 4, Pavličík 2, Schuster 2, Krhovský 2, Pěnička 1

střelci Ústí: Puhl 21, Feštr 18, Krombholz 17, Kožíšek 16, Pilný 6

BK Pardubice – Sokol Pražský 68:67

komentář domácí: "Bez v New Yorku se basketbalovému světu předvádějícího KŘÍŽE a stále se doléčujícího PACÁKA naši kadeti předvedli suverénně nejhorší produkci v sezóně a s bojujícími sokoly je od první prohry v domácím prostředí zachránila spíše paní Štěstěna než herní kvality týmu. Celkově lze tento zápas hodnotit jako absolutně nepovedený, a to z obou stran, neboť pokud by soupeř zahrál jenom o něco lépe, nemohl by zápas ztratit. Naši hráči za celých 40 minut nenašli obvyklý herní rytmus, chyběla jakákoli organizace v obranné i útočné fázi a pochválit nelze nikoho."

komentář hosté: "Při neúčasti domácího Kříže se dalo očekávat vyrovnané utkání, ve kterém jsme si i bez  Smrže, Suka a Blažka na Pardubice věřili. Pardubice si zřejmě nevěřili na nás a báli se o svou neotřesitelnou první pozici, protože naší prosbu začít o 10 minut dřív z důvodu stihnutí spoje do Prostějova nevyslyšeli z důvodu nepřítomnosti hráče Andrese, který přejížděl z jiného utkání. Nám šlo čistě o to abychom se dostali do Prostějova v deset hodin a ne v jedenáct v noci. To se naštěstí díky zkrácené poločasové přestávce podařilo. Do utkání vstoupili lépe domácí a brzy se ujali vedení 10:3 díky úspěšným střelám z perimetru. Do konce první čtvrtiny jsme dokázali zlepšenou obranou srovnat krok a od té chvíle bylo utkání vyrovnané až do samého závěru. Mírné vedení si do poločasu udržovali domácí. Třetí čtvrtina byla v naší režii a do poslední se pak vstupovalo za vyrovnaného stavu. V té chvíli jsme se zásluhou několika povedených akcí dostali do vedení 50:53. Klíčové okamžiky, kdy jsme za tohoto stavu ubránili, ale nedokázali se v útoku prosadit a téměř nevynucenými ztrátami vždy vrátili míč domácím aniž bychom vystřelili, jsme nezvládli a nedokázali se bodově odpoutat. Toho využil domácí tým, který se několika povedenými nájezdy, především zásluhou již zmiňovaného Andrese (6 bodů v řadě), dostal opět do vedení. Za stavu 66:63 jsme necelou minutu do konce srovnali zásluhou trojky výborně hrajícího Tomáše Zelenky. Domácí se pak košem Lachmana, který však nevyužil jednoho trestného hodu, ujali 2 bodového vedení. Po taktické stránce nezvládnutá koncovka z naší strany padá jak na mou hlavu, tak na hlavy všech sokolů na hřišti. Spoléhat na taktickou vyspělost našich hráčů v takto vypjatém okamžiku bylo chybou. Sedmnáct sekund před koncem základní hrací doby za stavu 68:66 pro domácí, kdy měl Radim Dvořák střílet dva trestné hody po faulu domácích, jsem si měl vybrat oddechový čas a připravit hráče na varianty postupu obrany v případě úspěšných či neúspěšných pokusů. To se nestalo a my nezvládli soupeře faulovat. Po dramatické koncovce Pardubice šťastně zvítězili. Vyrovnané utkání po všech stránkách rozhodl větší počet ztrát na naší straně a špatné procento trestných hodů, které často bývají v takto vyrovnaných utkáních klíčem k úspěchu."

střelci Pardubice: Lachman 16, Andres 15, Heřman 9, Šoula 8, Chalupník 7, Bahník 5, Peterka 4, Mikulecký 4

střelci Sokol Pražský: Reimer 22, Zelenka 20, Dvořák 10, Brix 5, Šefránek 5, Kološ 3, Kohout 2

TJ Klatovy – BCM Moravská Ostrava 95:77

komentář hosté: "Začátek utkání nám vyšel. Dařilo se nám v útoku a dobrou práci v obraně odvedl Radim Kobsa, který Volmuta (210 cm) velice dobře bránil a tím se nám dařilo rychlý přechod na útočnou polovinu!!! Vstup do zápasu vyšel i Radkovi Kouřilovi, který za 10 min zaznamenal 12 bodů, potom se zranil!!! Jeho nucený odchod ze hřiště byl hned znát, nikdo kromě Lyčky nebyl schopný vzít odpovědnost do svých rukou! Poločas skončil 50-47!!! Ale celý zápas rozhodla 3.čtvrtina, kterou jsme prohráli v poměru 28-15!!! Pochvalu zaslouží Radim Kobsa, který odehrál povedené utkání!!!"

střelci Klatovy: Kuneš 26, Aušprunk 25, Volmut 24, Bernas 10, Gezo 6, Kříž 3, Krůta 1

střelci Ostrava: Lyčka 27, Kouřil 12, Vlasák 12, Kobsa 11, Kořistka 7, Navrátil 3, Landor 2, Tardon 2, Vašíček 1

Lokomotiva Plzeň – Proton Zlín 75:82

střelci Zlín: Šiška 20, Sylla 17, Václavek 16, Bajar 15, Salač 5, Studený 4, Javořík 3, Šula 2

Sokol Vyšehrad – BCM Slezská Ostrava 79:62

komentář hosté: "Výborný vstup do utkání, vedení 15-1 bylo podloženo tvrdou hrou, která byla trestána fauly a po odstoupení tří hráčů dovedlo utkání domácí duo Bernáth, Hampejs do vítězného konce."

střelci Vyšehrad: Hampejs 32, Bernáth 18, Bohadlo 8, Čermák 7, Choutka 6, Lukáš 3, Klimpera 3, Úlehla 2

střelci Ostrava: Šafarčík 15, Urbánek 13, Jozek 9, Habily 7, Haša 6, Vidlička 4, Veverka 3, Lukáč 3, Vícha 2

Sokol Písek – BK Opava 99:68

komentář domácí: "Severomorovské týmy, již prakticky odsouzené k barážovým bojům, přijely prověřit Sršně v posledním dvojkole základní části. My tentokrát nastoupili kompletní a chtěli jsme utkání využít především jako přípravu na play-off. Popravdě řečeno nevím moc co o sobotním utkání napsat. Nehráli jsme špatně, ale ani nějak oslnivě – byl to takový vlažný zápas. Za zmínku stojí střelecká exploze Radka Dudy."

střelci Písek: Duda 38, Šlechta 19, Fait 12, Jirsa 9, Soukup 8, Vokálek 4, Němec 3, Veselý 2, Vartecký 2, Linhart 2

JBC Brno – BA Sparta 88:39

komentář domácí: "Domácí bez problémů porazili oslabeného soupeře. Příležitost dostali všichni hráči."

střelci Brno: Hrabovský 31, Jeřábek 10, Kyzlink 10, Šaňák 10, Harašta 10, Buček 8, Horák 4, Hladyuk 2, Křivánek 2, Slanina 1

střelci Sparta: Zach 17, Celina 10, Zajíček 8, Lhoták 3, Kocourek 1

BC Vysočina – USK Praha 76:71

komentář domácí: "V posledním extraligovém zápase této sezóny se představili kadeti BC Vysočina. Soupeřem jim byl ambiciózní a slavný klub USK Praha. Domácí borci si nechali nejlepší formu na konec sezóny a tento zápas patří mezi perly. Po velmi dramatickém průběhu kadeti z Vysočiny zvítězili. Utkání přibližuje trenér Pešout: "Po dlouhé době jsme se mohli představit v domácím prostředí v plné sestavě, tedy i s uzdraveným Mísařem, a na kvalitě naší hry se to hned projevilo. Dnes byl Mísař u všeho podstatného, jednoznačný lídr, výborně mu sekundoval Novák, ale ani ostatní hráči nezůstávali pozadu. Po dlouhé době jsem se nemusel bát, že ten, který jde do hry, je slabší než hráč, který je střídán. V koncovce udržel pevné nervy Mísař, kdy hráči USK chtěli taktickými fauly otočit pro ně nepříznivý výsledek, ale my jsme trestné hody proměnili a utkání tak zaslouženě vyhráli. Kluci mi svým výkonem udělali obrovskou radost, bojovali jako tým a mohou být pyšní na to, co v této sezóně dokázali. Ještě před rokem téměř všichni nastupovali v oblastních přeborech a nyní jsou platnými hráči extraligového týmu. Děkuji všem, kteří se podíleli na tvorbě tohoto družstva a hráčům ročníku 93 úspěšnou baráž o extraligu U 18. A nejkrásnější tečka za sezónou – ovace diváků vestoje. Děkujeme."

střelci Vysočina: Mísař  28, Novák 22, Krajcigr 9, Novotný 6, Jakubíček 5, Janík 2, Plešingr 2, Šárka 2

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace