eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U18 – 21. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U18 – 21. kolo

📁 Mládež 🕔12.2.2009
Extraliga U18 – 21. kolo

Please enter banners and links.

21. kolo extraligy juniorů mělo ve většině utkání jasné favority a spíše než o vítězství se hrálo o rozdíl ve skóre. Ani jedno družstvo nebylo potupeno stobodou hranicí, i když k tomu leckde bylo velmi blízko. Dle očekávání vyhrálo Brno v Ostravě a Pardubice v Ústí. V ostatních duelech vítězily domácí celky výrazným rozdílem až na Děčín, který porazil Prostějov o 4 body. Sparta své utkání na USK odložila pro nemoc hráčů i trenéra.

21. kolo extraligy juniorů mělo ve většině utkání jasné favority a spíše než o vítězství se hrálo o rozdíl ve skóre. Ani jedno družstvo nebylo potupeno stobodou hranicí, i když k tomu leckde bylo velmi blízko. Dle očekávání vyhrálo Brno v Ostravě a Pardubice v Ústí. V ostatních duelech vítězily domácí celky výrazným rozdílem až na Děčín, který porazil Prostějov o 4 body. Sparta své utkání na USK odložila pro nemoc hráčů i trenéra.

 

BCM Moravská Ostrava – Proton Zlín 96:55

Komentář domácí: "Obě utkání bylo o co hrát, protože oba soupeři bojují o postup do první osmičky a my si nemůžeme dovolit ztrátu bodu, chceme-li se ucházet o čtvrté místo po dlouhodobé části. Baťovci zahájili hru košem a hned v úvodu se dostali do vedení, ale bylo to na šest minut vše co pod naším košem ukázali a tak v šesté minutě svítil na ukazateli stav 17:2 ve prospěch domácích. Druhou čtvrtinu jsme se nechali trochu otrávit zlínským maxem (zóna 1-3-1) a tak na konci druhé čtvrtiny byl stav 44:28. Po domluvě v šatně jsme opět zagresivnili obranu, která nás posílala do rychlých protiútoků, jejichž výsledkem byla šňůrka 13:0 za tři minuty. Navíc jsme hru proti zóně soupeře podpořili střelbou ze střední a větší vzdálenosti (13 krát za 3), a tak zbytek utkání proběhl v poklidném tempu a střídání všech hráčů na lavičce."

střelci Ostrava: Bohačík 24, Bratčenkov 19, Číž 16, Kouřil 12, Nogol 11, Hrnčíř 5, Černoch 4, Kovář 3, Kubala 2

střelci Zlín: Šír 11, Žlotíř 9, Kabourek, Palán 7, Novák 6, Nehoda, Pospíšil 4, Bajar 4, Svoboda 3

 

BCM Slezská Ostrava – JBC Brno 60:90

Domácí zpočátku překvapili svojí aktivitou a po dvou minutách vedli 5:2, pak však převzali otěže zápasu do svých rukou hosté. Zejména Svoboda a Zavadil rychlým protiútokem vedli svůj tým šňůrou 2:14 k obratu. Ve druhé čtvrtině se bodově začal prosazovat také Vícha a Krejčí, za domácí korigoval pouze Kotrla a náskok Brna se zvýšil na 13 bodů. Po přestávce hráli hosté velmi dobrý kolektivní basketbal, zatímco na straně domácích byl jediným hráčem, který ohrozil koš Kotrla. Závěr utkání byl ve znamení úspěšných trojek Svobody a Dáni a rozdíl ve skóre se vyšplhal na 30 bodů.

Komentář domácí: "Tři hluchá místa v utkání, ve kterých jsme dostali šňůru 0:10 vytvořilo konečný 30ti bodový rozdíl. K tomu jsme přidali neproměňování tříbodových hodů a bylo vymalováno. Je škoda, že jsme neměli trochu více štěstí, protože si myslím, že jsme mohli v tomto utkání zvítězit, i za předpokladu, že máme obrovskou výškovou nevýhodu. Boj o play-off však stáke nekončí!"

střelci Ostrava: Kotrla 26, Smolka 12, Vlček 8, Lyčka 7, Sedlařík 5, Hromádka 2

střelci Brno: Vícha 19, Svoboda 18, Krejčí 11, Dáňa 9, Zavadil 8, Kammermayer 8, Musil 6, Šmíd 5, Kyzlink 4, Bárta 2

 

BK Ústí nad Labem – BK Pardubice 54:81

komentář hosté: "Los extraligové soutěže juniorů zavedl naše družstvo na sever Čech. Do Ústí nad Labem a Děčína. Ústí, jako poslední celek tabulky, neměl být vážnou překážkou. Také nebyl. Největší překážkou pro pardubický tým byl zase pardubický tým. Řada nepřesností, nejistý driblink, nepřesné přihrávky. To byly hlavní důvody proč se nekonala žádná exhibice, ale jen nudná podívaná s jasným koncem. Tento zážitek nemohla omluvit ani prořídlá lavička ani zima a pouze ponuré osvětlení v hale na Klíších – NOC! Do Ústí přijelo pouze devět pardubických hráčů včetně Dana Pospíšila, který byl povolán z béčka a odbyl si tak svou extraligovou premiéru. V kádru chyběl zraněný Kříž s Pacákem, nemocný Dvořák a Večeřa pomáhal Přelouči v dorostenecké lize. Při pohledu na hřiště a malém povědomí o rozložení sil v juniorské kategorii byl výsledek sice jasný od začátku, ale definitivní uklidnění pro pardubické fanoušky a trenéry a snad i hráče přinesla třetí čtvrtina, kterou hosté vyhráli 8:21 a tím odskočili na rozdíl 22 bodů."

střelci Ústí: Macas 13, Dvořáček 10, Bartoň 8, Puhl 7, Kocián 7, Oubrecht 5, Pilný 4

střelci Pardubice: Oliva 22, Peterka A. 18, Peterka O. 14, Soudek 13, Štěrba 11, Zikuda 3

 

BK Děčín – BK BCM Prostějov 73:69

komentář domácí: "Z dalekého Prostějova zavítali soupeři našim extraligovým U18. Na palubovce hostů jsme si nevedli špatně, a tak se dala očekávat vyrovnaná bitva o nabízené dva body, ke které skutečně došlo. Utkání od samotného začátku nenabízelo jasný vývoj; úvodní koš sice vstřelili hosté, pak se ale dostali do střelecké ráže i domácí a postupně navyšovali své vedení 6:4, poté 11:10, aby v druhé minutě druhé čtvrtiny vedli rozdílem 9 bodů 23:14, protože děčínští dokázal hosty ubránit a ti se z pole neprosadili. Druhá čtvrtina přinesla totální střelecký výpadek domácího týmu, který nedokázal rozebrat zónovou obranu soupeře a ten se dostal do vedení. Soupeř tuto část utkání vyhrál 20:5. Třetí čtvrtina byla ve znamení střelecké smršti domácích (čtvrtinu jsme vyhráli 28:9) a vyrovnání skóre. Šťastný závěr se přiklonil domácím a ti dokázali vybojovat čtvrté letošní vítězství v lize. Nejlepším střelcem utkání se stal Burda se 30 body."

střelci Děčín: Burda 30, Duspiva 16, Kurimský 7, Šírek 7, Sokolowski 4, Inger 4, Fiala 3, Lukeš 2

střelci Prostějov: Zlámal 28, Lipový 13, Petržela 11, Pivoda 6, Polášek 5, Kašpar 3, Kaša 2, Slávik 1

 

Lokomotiva Plzeň – BK Opava 88:72

střelci Plzeň: Suchý 25, Pecka 23, Fuksa 10, David 8, Švandrlík 6, Forejt 4, Froněk 4, Honomichl 4, Svoboda 3, Metlička 1

střelci Opava: Kopf 24, Hulva 15, Matějka 8, Opršal 8, Cikánek 6, Wojnar 6, Hubený 3, Dihel 2

 

Sokol Písek – Gymnázium Hladnov 93:78

střelci Písek: Švejda 25, Zunt 22, Běle 20, Fait 10, Sahan 6, Výkruta P. 6, Melski 4

střelci Hladnov: Mička 25, Chlebus 15, Celárek 14, Hromádka 14, Štroch 6, Šíma 2, Kuchár 2

 

Sokol pražský – Sokol Vyšehrad 91:55

komentář hosté: "Na začátku zápasu jsme se jako papírově slabší tým drželi na dostřel hlavně díky týmové hře a střelecké úspěšnosti. Podkošová hra domácích nám ale dělala velké problémy a po vyfaulování Jiřince nás pod košem soupeř začal jednoznačně přehrávat. Poslední 4 minuty prvního poločasu jsme nezvládli ubránit a v poločase byl zápas o 20b. Za tohoto skóre a bez naděje na výhru jsme přestali bojovat a zápas se začal pouze dohrávat"

střelci Sokol Pražský: Kohout 27, Ryska 13, Ducháček 12, Matulka 11, Brix 10, Nekolný 8, Čermák 4, Reimer 3, Hering 1

střelci Vyšehrad: Lukšík 25, Adášek 10, Bottger 9, Sedláček 6, Jiřinec 3, Rón 2

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace