eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U16 – 19. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U16 – 19. kolo

📁 Mládež 🕔3.2.2009
Extraliga U16 – 19. kolo

Please enter banners and links.

19. kolo extraligy kadetů se pro vekou nemocnost několika týmů neodehrálo kompletní. Utkání BCM Moravská Ostrava – BK BCM Prostějov, Sokol pražský – BCM Slezská Ostrava a Lokomotiva Plzeň – USK Praha se odehrají v náhradních termínech. Zajímavý až do posledních minut byl pouze souboj Vysočiny na Vyšehradě, další zápasy skončily jasným vítězstvím favoritů.

19. kolo extraligy kadetů se pro vekou nemocnost několika týmů neodehrálo kompletní. Utkání BCM Moravská Ostrava – BK BCM Prostějov, Sokol pražský – BCM Slezská Ostrava a Lokomotiva Plzeň – USK Praha se odehrají v náhradních termínech. Zajímavý až do posledních minut byl pouze souboj Vysočiny na Vyšehradě, další zápasy skončily jasným vítězstvím favoritů.
 

Proton Zlín – BK Pardubice 69:83

komentář hosté: "K sobotnímu duelu do Zlína dorazili naši kadeti na poslední chvíli a snad proto byl z jejich strany úvod hodně rozpačitý – 6. minuta 8-0 pro domácí. Poté se přece jenom začala projevovat větší technická i střelecká vyspělost našich hráčů a skóre se pomalu ale jistě začalo přelévat v jejich prospěch. Skvělý souboj svedl Jakub ŠIMON s domácím bijcem BAJAREM a v podstatě ho nepustil do hry. Cennost výkonu našeho psa obranáře se ukázala v poslední čtvrtině utkání, kdy už bylo po střelecké sérii našeho lachtánka LACHMANA rozhodnuto a tak dostali prostor další hráči. Za tři části hry zaznamenala domácí hvězda celkem 13 bodů, za posledních 10 minut hry dalších 15! Ani ty však nemohly bezpečné vítězství našeho týmu ohrozit. Stínem utkání však bylo opětovné onemocnění kapitána PACÁKA – odehrál úvodní desetiminutovku a zbytek utkání strávil se zimnicí a záchvaty kašle na lavičce, i bolestivé „koňáry“ Martina KŘÍŽE, které nevěstily nic dobrého před nedělním bojem v Ostravě."

střelci Zlín: Bajar 30, Šiška 14, Sylla 7, Studený 6, Masný 4, Václavek 4, Smrža 2, Šula 2

střelci Pardubice: Kříž 26, Lachman 17, Andres 16, Šoula 9, Šimon 8, Mikulecký 3, Chalupník 2, V. Pacák 2

 

BK Ústí nad Labem – BK Opava 75:62

komentář domácí: "Po sérii porážek se podařilo zvítězit naší U16. V sobotu jsme  přivítali na své palubovce celek BK Opava. Po vedení v první čtvrtině jsme se následujicích 20 minut trápili a o našem vítězství rozhodla až závěrečná desetiminutovka. Po výsledku 75:62 jsme si připsali důležité vítězství a stále bojujeme o druhé místo v tabulce."

střelci Ústí: Feštr 23, Jelínek 18, Krombholz 17, Bejček 9, Pilný 3, Fiala 3, Kabát 2

střelci Opava: Král 19, Hulva 14, Kvapil 9, Matějka 7, Řemelka 6, Černohorský 5, Bohm 2

 

TJ Klatovy – BA Sparta 101:69

střelci Klatovy: Kuneš 24, Volmut 21, Aušprunk 21, Krůta 10, Luňák 8, Kříž 4, Drozda 4, Milec 3, Johánek 2, Gezo 2, Bernas 2

střelci Sparta: Zach 14, Zajíček 10, Kocourek 9, Fric 8, Celina 8, Pilecký 7, Lhoták 6, Báča 5, Weigl 2

 

Sokol Vyšehrad – BC Vysočina 62:56

komentář domácí: "Kadetům se povedl jak bývá doma zvykem vstup do utkání. Jak je ale též zvykem, brzy poleví a tak se v druhé čtvrtině povedlo soupeři srovnat krok. První poločas se nesl hlavně v duchu neúspěšnosti domácí střelby. Nepodařilo se mi zaznamenat úspěšný pokus ať už z tříbodové tak dvoubodové vzdálenosti (navrhuju hrací míč propíchnout a zahodit). Ve druhém poločase se hra začínala vyrovnávat Počet našich ztrát jsme se snažili vyrovnat poctivou obranou. V útoku se pravidelně prosazovali pouze Bernáth s Hampejsem. Zápas dospěl do dramatické koncovky, kterou jsme snad nechtěli ani vyhrát. Po zahrání soupeře nohou jsme měli 23 sec na poslední útok a skóre mluvilo pro nás +2b. Situaci jsme si zkomplikovali ztrátou, kterou jsme horko těžko zachraňovali pod vlastním košem blokem Vavřince. Následovali dva fauly hostů a následně 4 proměněné šestky. V celku nepohledný zápas jsme vybojovali a měli bychom si dvou bodů do tabulky vážit."

komentář hosté: "Jak už bývá tradicí u hráčů BC Vysočina v této kategorii, v první čtvrtině získal soupeř devítibodový náskok a hosté potom museli vynaložit více sil k dotahování, které v závěru mohly chybět. Utkání bylo až do konce vyrovnané, ve vedení se střídaly oba celky a závěr došel do dramatické koncovky. Za stavu 58 : 56 pro domácí dokázali hráči BC Vysočina 2 x za sebou získat míč, ale bohužel se jim úspěšně zakončit nepodařilo." Trenér Petr Pešout dodává: "Co mám k utkání říci? Opět jsme nezvládli začátek a koncovku utkání. Dnes ale musím kluky i přes prohru pochválit, protože bojovali a nedali soupeři nic zadarmo. Bohužel opět další zbytečná prohra. Myslím si, že jsme v tomto utkání byli o malinko lepší než domácí. Doufáme, že se na Vyšehradě v příští sezóně ještě objevíme, protože já osobně tam jezdím velmi rád."

střelci Vyšehrad: Bernáth 25, Hampejs 15, Lukáš 7, Choutka 6, Čermák 4, Haltmar 3, Bohadlo 2

střelci Vysočina: Novák 17, Mísař 13, Plešingr 12, Novotný 5, Krajcigr 3, Šárka 2, Černý 2, Buben 2

 

Sokol Písek – JBC Brno 94:66

komentář domácí: "Brno chtělo u nás potvrdit lepšící se formu, což se mu v prvních minutách dařilo. Nám se podařil konec 1. a pak vlastně celá 2.čtvrtina a tak se šlo do kabin s celkem pohodlným náskokem, který se hostům až do konce nepodařilo nijak výrazně ztenčit. Své první dorostenecké extraligové minuty si odkroutil Kuba Filipov a rozhodně nezklamal. Je to odměna za jeho dosavadní výborný přístup k basketbalu. Celkově bych tentokrát chtěl poděkovat hráčům za odvedený výkon – tentokrát každý kdo byl na hřišti odvedl maximum možného a díky tomu naše hra vypadala velice dobře."

komentář hosté: "Hosté, kromě jedné čtvrtiny, nebyli důstojným soupeřem a to jsem ještě nevěděl, co přijde v neděli!"

střelci Písek: Šlechta R. 24, Linhart 21, Fait 19, Duda 14, Soukup 6, Svoboda 4, Němec 4, Vokálek 1, Vartecký 1

střelci Brno: Jeřábek 23, Šaňák 18, Kyzlink 8, Buček 5, Hrabovský 4, Petlák 3, Horák 2, Harašta 2, Křivánek 1
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace