eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

U16 ČR – Japonsko 2. utkání | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

U16 ČR – Japonsko 2. utkání

📁 Mládež 🕔10.1.2009
U16 ČR – Japonsko 2. utkání

Please enter banners and links.

Na druhé utkání českých reprezentantů do 16 let proti Japonsku se přijela do Chomutova podívat i Česká televize. Japonci se již plně aklimatizovali a tak bylo utkání dramatické až do posledních vteřin. Domácí nastoupili v sestavě Feštr, Švandrlík, Petrák, Kříž, Volmut.

Na druhé utkání českých reprezentantů do 16 let proti Japonsku se přijela do Chomutova podívat i Česká televize. Japonci se již plně aklimatizovali a tak bylo utkání dramatické až do posledních vteřin. Domácí nastoupili v sestavě Feštr, Švandrlík, Petrák, Kříž, Volmut.

ČR – Japonsko 84:82

Počáteční tlak českého týmu byl drtivý, po čtyřech minutách to bylo již 11:2 a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl hrát jiný příběh než v prvním utkání. Scénař však dnes psal japonský tým a jeho střelec Tawatari. Osmi body snížil na 22:15 po první čtvrtině a to byl teprve začátek jeho představení.

Druhá čtvrtina byla zcela v režii hostů, kteří zakládali jeden protiútok za druhým, v případě dobrého odstoupení české obrany pak následovalo vyhození na volné hráče na perimetru a vedle Tawatariho se narozdíl od prvního utkání překvapivě trefoval také Komatsu, který včera nezaznamenal ani bod. Pokusy českých kadetů hrát přes dlouhé hráče končily často zdvojováním až ztrojováním a agresivní hrou soupeře na míč. Volmut i Kříž pod tlakem míjeli své střelecké pokusy a i když si Kříž vybojoval několik možností střílet trestné hody, často z této standardní pozice míjel. Výsledkem byl obrat ve vývoji zápasu, těžko uvěřitelných 32 obdržených bodů a japonské vedení 42:37 v poločase.

Po poločase to byl opět český tým ze začátku utkání. Ke skórujícímu Křížovi se přidal velmi dobře hrající Feštr a oba společně trápili hostující obranu, když v této části hry sami nasázeli soupeři 18 bodů. Češi dobře zajišťovali obranu a tak jedinou vadou na kráse byla úspěšnost trestných hodů (v této čtvrtině 10/2). Výkon českých hráčů i stav 66:57 naznačoval, že závěr bude snadný, leč opak byl pravdou.

Tawatari si to nejlepší nechal na závěrečnou část. Byl neustále aktivní, vysílal na koš jednu střelu za druhou, nebyl dnes k zastavení. Opět se projevila vynikající fyzická kondice asijských hráčů, rozehrávače Togashiho nebylo možné oddělit od míče a pivoti českého týmu nedokázali dát koš. Dvě minuty před koncem Tawatari trojkou vyrovnal na 80:80 a před kamerami ČT tak byla k vidění dramatická koncovka. Jednoznačným úkolem českých hráčů bylo dopravit míč na Kříže, Japonci zase spoléhali na Tawatariho. I přes dvě zahozené šestky byl v koncovce úspěšnější český hráč a reprezentanti České republiky tak i podruhé, byť jen velmi těsně, svého soupeře porazili.

střelci ČR: Kříž 28, Feštr 19, Švandrlík 12, Volmut 8, Petrák 7, Hampejs 4, Šaňák 3, Fait 3

střelci Japonsko: Tawatari 36, Togashi 21, Komatsu 15, Satoshi 4, Tanaka 3, Kamiyama 2, Uehara 1
 

Nezapomeňte si ve středu pustit Basketmánii, kde vedle šotů z utkání naleznete také rozhovory s trenérem Janem Ulrychem a nejlepším hráčem Martinem Křížem.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace