eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U18 – 17. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U18 – 17. kolo

📁 Mládež 🕔12.1.2009
Extraliga U18 – 17. kolo

Please enter banners and links.

Podle papírových předpokladů se měly ve všech utkáních 17. kola extraligy juniorů radovat domácí týmy. Rázně se tomu postavili hráči Pardubic, když jako první v sezoně dokázali zvítězit v hale na Žitné. Překvapení kola se odehrálo během 45 minut a po prodloužení se radovali hosté. V ostatních zápasech již domácí dělali svým fanouškům radost a další překvapení nepřipustili.

Podle papírových předpokladů se měly ve všech utkáních 17. kola extraligy juniorů radovat domácí týmy. Rázně se tomu postavili hráči Pardubic, když jako první v sezoně dokázali zvítězit v hale na Žitné. Překvapení kola se odehrálo během 45 minut a po prodloužení se radovali hosté. V ostatních zápasech již domácí dělali svým fanouškům radost a další překvapení nepřipustili.

 

 

 

 

BCM Moravská Ostrava – BK Děčín 81:49   


Sokol Písek – JBC Brno    91:81

střelci Písek: Říha 25, Švejda 15, Hrubec 12, Pálka 12, Veselý 9, Běle 6, Výkruta 6, Zunt 6

střelci Brno: Zavadil 22, Vícha 21, Svoboda 12, Šmíd 11, Krejčí 10, Dáňa 5

 

USK Praha – BK BCM Prostějov 87:53

komentář domácí: "Junioři USK Praha i v novém roce neustále vedou tabulku extraligy U18. V sobotním duelu zdolali tradičního soupeře z Prostějova. Po vánočních svátcích se opět rozběhla extraliga juniorů U18. V prvním domácím utkání se junioři USK postavili týmu trenéra Marka z Prostějova. Oba soupeře ač dělí propastných jedenáct míst v tabulce extraligy, zdobila aktivní hra a rozhodně to nebyl souboj rozdílných pojetí basketbalu ba naopak. Po úvodním náporu domácích se hra postupně vyrovnávala a průběh druhé čtvrtiny ukázal, že prostějovští mohou být velmi nepříjemným soupeřem. Velké množství ztrát a hrubé individuální chyby v obraně stály USK dost sil. Druhá polovina utkání již byla ze strany domácích povedenější a celkový rozdíl tak narostl na konečných více než 30 bodů. Celkově však i přes tento rozdíl zanechali hráči Prostějova v Praze sympatický dojem a mohou v druhé polovině soutěže ještě promluvit do boje o play-off."

střelci USK: Vejnović 20, Balvín 19, Zídek 13, Horák 10, Maštálka 9, Bašta 7, Šotnar 4, Hartman 3, Nový 2

 

Lokomotiva Plzeň – Proton Zlín 87:70   

Za domácí nastoupil pivot Pecka, který poslední 4 zápasy pro zranení nehrál. Utkání bylo po celou dobu téměř vyrovnané, domácí se drželi v mírném vedení, v poločase to bylo o 7 bodů. Ve druhé půli se Plzeň snažila utrhnout od Zlína na větší bodový rozdíl, což se podařilo ke konci 3. čtvrtiny. Na straně domácích byl k nezastavení rozehrávač Honomichl, který si dělal ze zlínské obrany dobrý den. Zlín se snažil dotahovat skóre, ale i přes zónovou obranu se jim to nepodařilo. Jediným hráčem, který ohrožoval koš soupeře byl Šír a to bylo málo.

komentář hosté: "Plzni nám zhatil naše plány reprezentant Honomichl (42 bodů) – mimochodem měl lví podíl na porážce našich mužů "A" o bod cca. před měsícem. Ačkoli se na něm střídali naši dobří obránci, jeho stopjumpy byly neomylné. Jakmile byl zdvojen, tak dobře shazoval pod koš na pivoty. Trošku ho vyvedla z rytmu Kabeho čepka a následná kontrola osvětlení haly, při našem protiútoku, (kdy asi po dvou vteřinách letu přistál Kabemu na ramenou), = koš+nesportovní chyba. Všichni bojovali, nad průměr mírně vyčnívali Šír v útoku a Kabe na rozehře a v obraně."

střelci Zlín: Šír 32, Nehoda 9, Žlotíř 9, Svoboda 6, Kabourek 6, Ševčík 3, Novák 3, Pospíšil 2

 

Sokol Vyšehrad – Gymnázium Hladnov 85:51

komentář domácí: "Na začátku druhé poloviny soutěže přijel na domácí palubovku tým z Ostravy Gymnázium Hladnov. Hned ze začátku šel domácí celek do vedení a to zásluhou lehkých košů. Hostující obrana neyla příliš agresivní a to i proto, že z Moravy přijelo pouze 6 hráčů. Hosté se spoléhali hlavně na střelbu z delší vzdálenosti. Domácí obrana nedovolila hostům dostávat se do podkošového prostoru. Poločasový rozdíl se ukázal být rozhodující a vítězství zůstalo na Vyšehradě."

střelci Vyšehrad: Lukšík 30, Sedláček 18, Jiřinec 12, Böttger 8, Adášek 7, Žabka 6, Rón 2, Kefurt 2

střelci Hladnov: Mička 20, Celárek 18, Bilík 8, Hromádka 5

 

BA Sparta Praha – BK Breda & Weinstein Opava 100:59

komentář domácí: "Soupeř s námi držel krok jen několik úvodních minut, ale pak jsme protivníka přejeli výbornou obranou a rychlými protiútoky. Dobře zahráli Halada, Gargula a Jiří Stariat."

střelci Sparta: Halada 25, Gargula 19, Stariat Jiří 15, Stariat Jan 10, Zajíček 9, Košťál 8, Pavelka 6, Papež 6, Krátký 2

střelci Opava: Cagaš 18 Kopf 16, Kunčar 12, Chmelař 8, Dihel 3, Burda 2

Sokol pražský – BK Synthesia Pardubice 90:99 p.

komentář hosté: "Do Prahy jsme odjeli s hlavním cílem nedostat příliš velký příděl. Vždyť se Sokolem Pražským jsme prohráli i v domácím prostředí naší haly. Začátek zápasu ve třetím patře budovy Sokola nás nezastihl v nejlepším rozpoložení. Tři ztráty Aleše Peterky a celkově nijak oslnivý vstup do utkání znamenal zasloužené vedení domácích. Ve 13. minutě za stavu 34:23 se zdravě naštval Ondra Peterka. Dal během dvou minut 8 bodů. Strhl celý tým k heroickému výkonu. Byl sice vystřídán Alešem Peterkou, ale na našem zlepšeném výkonu to nic nezměnilo. Aleš se na hřiště vrátil ve velkém stylu. Postupně nastřílel 31 bodů a z toho 9 tříbodových košů. Do šaten jsme pro jejich velkou vzdálenost nešli, ale do přestávky jsme šli už ve vedení. Sice jen s nejmenším možným, ale vedením. Třetí desetiminutovku zase o bodík vyhráli domácí a tak po třech čtvrtkách svítil na ukazateli vyrovnaný stav 69:69. Minutu před koncem normální hrací doby dával trochu šanci domácícm Roman Oliva, který do té doby podával velmi kvalitní výkon (12 bodů s 60% úspěšností střelby ze hry, 11 získaných míčů a 6 získaných faulů), třemi neproměněnými trestnými hody ze čtyř. Po nich dal Vyoral koš a Sokol vedl 81:78 a do konce utkání chyběla necelá minuta. Faul Sokola potrestal Ondra Peterka a snížil vedení domácích na 81:80. Pardubice takticky faulovali, sice Oliva pátým faulem a ještě nejlepšího střelce domácích Vyorala, ale nedalo se nic jiného dělat. Vyoral jednu šestku minul a Pardubicím zbývalo 10 sekund na vyrovnání. Míč si vzal Pzase Peterka O. a dal. Prodloužení!  V nastaveném čase bylo na obou týmech vidět velké vyčerpání. Aktivněji působil však náš celek a zaslouženě zvítězil. V domácím drezu už jakoby hrál jen Vyoral a ostatní pouze přihlíželi a ačekali co udělá. Ve třetí minutě za stavu 86:88 jsme měli míč a trenéři pardubického týmu se bavili, že “když dáme koš vyhrajeme, protože domácí už nemají tolik sil na obrat”. Náš tým dal dokonce trojku a předpověď se naplnila. Zbytek hrací doby jsme vyhráli 8:4 a překvapení kola bylo na světě. Utkání bylo ukázkou velmi kvalitního mládežnického basketbalu. Kdyby takovýchto zápasů bylo v sezóně 20, byl by náš basketbal jinde. Bohužel jich je jako šafránu. Můžeme sice někde prohrát, ale úroveň blížící se mezinárodní je pouze tradičně s USK Praha a v letošní sezóně se Sokolem Pražským. Můžeme jen doufat, že konečně “centralizovaná” Ostrava bude čtvrtým do party."

střelci Sokol Pražský: Vyoral 30, Kohout 17, Ryska 11, Ducháček 11, Reimer 7, Nekolný 5, Matulka 5, Treml 4

střelci Pardubice: Peterka O. 31, Peterka A. 31, Oliva 12, Kříž 9, Soudek 7, Dvořák 4, Pacák 3, Zikuda 2

 

BCM Slezská Ostrava – BK Ústí nad Labem 89:53

komentář domácí: "Ústí hraje s velmi mladým týmem a náš výkon zdobila velmi dobrá obrana, což mělo za následek pouze 16 obdržených bodů do poločasu. Za tento výkon zaslouží celý tým pochvalu."

střelci Ostrava: Honěk 20, Kavalek 16, Hromádka 16, Pracný 11, Sedlařík 9, Smolka 6, Tardon 4, Kotrla 4, Lyčka 3

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace