eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U16 – 16. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U16 – 16. kolo

📁 Mládež 🕔5.1.2009
Extraliga U16 – 16. kolo

Please enter banners and links.

Dvojičky byly plné výher hostujících týmů, což bylo leckde velké překvapení. Zejména výhry Plzně v Klatovech a Moravské Ostravy ve Zlíně udělaly domácím tlustou čáru přes rozpočet. USK hraje se Spartou až 12. 1. a Ústí na Sokole Pražském až 14. 1., kdy by již měla být k dispozici zraněná opora severočechů Jan Bejček.

Dvojičky byly plné výher hostujících týmů, což bylo leckde velké překvapení. Zejména výhry Plzně v Klatovech a Moravské Ostravy ve Zlíně udělaly domácím tlustou čáru přes rozpočet. USK hraje se Spartou až 12. 1. a Ústí na Sokole Pražském až 14. 1., kdy by již měla být k dispozici zraněná opora severočechů Jan Bejček.

BK Prostějov – BK Pardubice 81:117
Komentář domácích: "Utkání odehrané ve vánoční atmosféře, domácí se uspokojili po první čtvrtině vyrovnaným výsledkem a přestali bránit. Trenér Budňák byl především rozčarován, že domácí vůbec nebránili hráče Pardubic Kříže, který jim dal 46 bodů."
Komentář hostů: "Ve snaze umožnit hráčům poklidné vánoční prázdniny dohodli se trenéři Prostějova a Pardubic na pondělní předehrávce dvojičky s původním termínem 3.1.2009. Ta měla očekávaný průběh, naše nemocemi a zraněními decimované družstvo přijelo už pouze v osmi lidech pro povinné dva body a s touhou odehrát poklidný zápas. To se osmičce přítomných podařilo bez problémů, přestože celkový dojem z utkání byl hodně rozpačitý. Předposlední celek tabulky nám dokázal nastřílet ze všech dosavadních soupeřů největší počet bodů, a to jasně svědčí o tom, s jakým úsilím naši hráči zápas odehráli. Je ovšem třeba přiznat, že při vší naší laxnosti se domácí oproti zápasu v Pardubicích herně hodně zvedli a sehráli důstojný mač. Vždyť v Pardubicích byl po první čtvrtině stav utkání 41-4.
Nyní se tým musí hlavně dát zdravotně do kupy, po prázdninách pořádně potrénovat a vítězně dokončit dosavadní spanilou cestu extraligou. Odvety budou jistě mnohem těžší než podzimní část, soupeři pilně trénují a každý už proti nám bude moci hrát v klidu a případné body pouze získat, nikoli ztratit. A v té pozici se každému hraje skvěle!"
střelci Prostějov: Medek 29, Staněk 24, Pavličík 14, Buriánek 6, Pěnička 2, Schuster 2, Plhák 2, Krhovský 2
střelci Pardubice: Kříž 46, Andres 20, Heřman 13, Peterka 10, Šoula 8, Lachman 8, Bahník 8, Mikulecký 4

JBC Brno – BC Vysočina 76:63
Díky útočné aktivitě Kyzlinka získalo Brno od začátku mírný náskok, který se ovšem domácím nedařilo navyšovat. Hosté dnes byli v útoku bezradní, hráči Vysočiny minuly i z lehkých pozic a tak se zdálo, že to bude nudný zápas. Ve třetí čtvrtině však hosté začali bojovat o výsledek, jejich snahu kazilo snad jen množství faulů na útočné polovině a stále žalostné procento při zakončení. Úspěch slavila i zónová obrana a rázem to bylo jen o koš. Návrat k osobní obraně a několik zbytečných faulů hostů však dodal zápasu zpět ráz pohodového utkání. V koncovce se ještě hrálo o skóre, vždyť Brno v Jihlavě prohrálo o 11. Třicet vteřin před koncem za stavu 71:63 hosté nepromněnili střeleckou pozici a poté faulovali Kyzlinka, který dvěma šestkami vykřesal naději na dvouciferné vítězství. Hosté opět nedali a Hrabovský s klaksonem trefil trojku. Při rovnosti bodů na konci základní části má Brno lepší skóre a hráče Vysočiny tak mohou mrzet vypuštěné koncovky v obou utkáních.
Komentář domácích: "Po celkem vyrovnaném průběhu utkání dokázali domácí zvítězit, když hosté nešli ani jednou do vedení. Podle mého názoru rozhodla solidní obrana domácích a velmi dobrý výkon Kyzlinka v útočné fázi."
Komentář hostů: "První zápas v novém roce a hned by se toto utkání s Brnem dalo nazvat utkáním roku. Odvěký rival na Morendě těžil hned od začátku ze hry dvou reprezentantů Šaňáka s Kyzlinkem. Brno předvádělo lepší, soustředěnější a aktivnější basketbal než v Jihlavě a to borcům z Vysočiny dělalo velké problémy. Soupeř si neustále udržoval náskok 3 – 10 bodů a hra hostujícího celku hlavně v obraně byla žalostná. V poslední čtvrtině si domácí vypracovali 13ti bodový náskok, který se ještě podařilo zlikvidovat, ale soupeř si výhru zkušeně pohlídal. Závěrečná trojka byla posledním hřebíčkem do tohoto nevydařeného utkání." Rozladěný trenér Pešout komentuje: "Dnešní utkání nevyšlo hráčům ze základní koule, kteří by měli být tahouny týmu. Snad jen Mísař předvedl alespoň snahu, ale byl zoufale sám. Projevila se herní vyspělost soupeře. Nám se nepodařilo (snad vinou vánočního rozjímání nebo až příliš bujarých silvestrovských oslav) předvést to, co jsme chtěli. Opět jsme se v utkání nevyvarovali rozhodujících zkratů, ale už to nehodlám pitvat, klukům je to očividně jedno a rady trenérů si k srdci neberou. Zdá se, že kluci zapomněli na to, co je dovedlo do této soutěže – zápal do hry, týmová práce… Nemůžeme stále z lavičky opakovat pokyny "vystřel!", "nájezd!", "vyhoď!" atd. O tom, že se v obraně křičí "střela – záda – mám" ani nemluvě. To je pro hráče naprosto ponižující. Opravdu nechápu. Prohrát můžeme, ale chyby se neustále opakují a dnes to místy vypadalo jako zápas mezi extraligovým družstvem a týmem z oblasti. Dnes mě základní pětka opravdu zklamala. A hrát zónu (se kterou má problémy každé družstvo, tedy i Brno) delší časový úsek, to není můj styl. Chci, aby kluci hráli "basket" a do dalších let byli lépe připraveni."
střelci Brno: Kyzlink 31, Hrabovský 19, Jeřábek 13, Buček 5, Horák 4, Šaňák 2, Křivánek 2
střelci Vysočina: Mísař 15, Novák 12, Plešingr 8, Šárka 8, Krajcigr 7, Novotný 4, Buben 4, Diviš 2, Černý 2, Janků 1

Sokol Vyšehrad – Sokol Písek 49:76
střelci Vyšehrad: Haltmar 13, Hampejs 10, Tomrle 8, Lukáš 7, Bernáth 7, Choutka 4
střelci Písek: Duda 24, Linhart 13, Němec 10, Vokálek 9, Šlechta R. 7, Fait 6, Šlechta P. 3, Svoboda 2, Vartecký 2

BK Opava – BCM Slezská Ostrava 52:47
střelci Opava: Hulva 14, Černohorský 12, Matějka 11, Král 11, Tkačík 2, Kvapil 2

Proton Zlín – BCM Moravská Ostrava 70:73
Komentář domácích: "I přes jedenadvacetibodové poločasové vedení nakonec zlínská U16 ztratila domácí zápas proti Moravské Ostravě. Na vině byl i vysoký počet faulů domácího týmu, kvůli kterému PROTON již v 31. minutě postrádal na hřišti tři hráče základní pětky. Kouč Živkovič v týmu postrádal především tahouna Syllu, přesto jeho svěřenci do poločasu kontrolovali hru a vedli vysokým rozdílem 50:29. Zároveň ale hodně faulovali a tím si zadělali na pozdější potíže – už v poločase měli tři hráči základní sestavy po dvou a třech faulech. BCM po přestávce změnilo obranu, stáhlo se v zóně pod koš, donutilo domácí ke střelbě z nepřipravených pozic a ke ztrátám, z nichž pak vycházely jeho protiútoky. Zlínské vedení se během třetí desetiminutovky rozplynulo, trenér Živkovič navíc musel stále častěji hledat náhradu za své vyfaulované hráče. Rozhodla koncovka, kde sice Zlín šanci měl a jednu chvíli držel vedení o 2-3 body, ale Ostrava nakonec duel zvrátila ve svůj prospěch. "Koncovku u nás bohužel museli hrát hráči, kteří běžně příliš nehrají, navíc jsme do ní šli nervózní, protože kluci už dostali strach," komentoval neúspěch Živkovič. "K výkonu týmu ale nemám nic negativního, musíme tento zápas vzít jako poučení o tom, že zápas se hraje celých 40 minut a musíme být neustále soutředění. Doufám, že nám to zase dá nějaké zkušenosti navíc."
Komentář hostů: "První poločas jsme začali velice špatně v obraně. Dělal nám veliký problém útočný doskok soupeře. Druhou půli začali hráči bojovat a stahovat náskok soupeře bod po bodu. Zápas jsme vyhráli bojovností. Za druhou půli bych pochválil družstvo, že se dokázalo zvednout. Vyzdvihl bych hráče Honzu Lyčku, který nejen že byl autorem 35 bodů, ale výborně organizoval hru. Myslím, že Honza by si zasloužil za výkony v první půli soutěže pozvánku na reprezentační sraz!!!"
střelci Zlín: Bajar 21, Václavek 16, Šiška 15, Javořík 10, Šula 4, Studený 2, Salač 2
střelci Ostrava: Lyčka 35, Klečka 9, Navrátil 7, Kouřil 6, Kořistka 5, Tardon 5, Vachutka 4, Kobsa 2

TJ Klatovy – Lokomotiva Plzeň 63:70
střelci Klatovy: Volmut 18, Kuneš 13, Bernas 10, Aušprunk 10, Kříž 6, Krůta 3, Drozda 2, Johánek 1

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace