eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Žákovská liga U14 – 6. kolo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Žákovská liga U14 – 6. kolo

📁 Mládež 🕔10.12.2008
Žákovská liga U14 – 6. kolo

Please enter banners and links.

6. kolo žákovské ligy bylo ve znamení souboje favoritů v obou skupinách. Na Sokol Pražský přijeli písečtí sršni a do Zlína zavítali hráči BK Pardubice. Jediným týmem celé ligy, který zatím odolává všem soupeřům je právě družstvo z města perníku.

6. kolo žákovské ligy bylo ve znamení souboje favoritů v obou skupinách. Na Sokol Pražský přijeli písečtí sršni a do Zlína zavítali hráči BK Pardubice. Jediným týmem celé ligy, který zatím odolává všem soupeřům je právě družstvo z města perníku.

Skupina A

BK Děčín – Jiskra Domažlice 70:47

Komentář hostů: "Špatný výkon podali hráči Jiskry ve druhém poločase a zaslouženě prohráli. Pod oběma koši byla znát nepřítomnost Martina Krůty."

střelci Děčín: Kocum 14, Hanzlík 13, Šporn 12, Kroutil 12, Němec F. 10, Němec M. 9

střelci Domažlice: Štípek 24, Kozina 13, Novák 4, Tauer 2, Královec 2, Klukan 2

BK Ústí nad Labem – Lokomotiva Plzeň 64:56

střelci Ústí: Csesznok 25, Vondrák 15, Šonda 8, Hejduk 6, Kubica 6, Kadavý 4

střelci Plzeň: Zeman 20, Černý 12, Vejvara 8, Bakule 5, Bílek 5, Havlíček 3, Hrudka 2, Trojan 1

BC Kolín – Kondoři Liberec 81:50

Zápas kolínští kluci začali ve velmi dobrém a rychlém tempu a to především díky dobrým a rychlým vnikům Lukáše Rovenského do koše. Postupně se ale do hry dostalo mnohem více hráčů, kteří podali dobrý výkon. Ve hře domácích chybělo pouze více pozornosti v obraně a především v doskocích hosté svého soupeř přehrávali. Ve druhé půlce se domácím dařila i střelba ze střední vzdálenosti, kdy Filip Lapáček dal 4 trojky ze 4.

střelci Kolín: Lapáček F. 28, Rovenský L. 14, Kudrna M. 11, Vaněk M. 8, Stegbauer L. 8, Kudrna V. 4, Pacák J. 4, Svoboda D. 2, Delong A. 2

BK Brandýs nad Labem – BSK Jičín 70:45

V úspěšném tažení žákovskou ligou pokračovali starší žáci z Brandýsa nad Labem, kteří dokonale využili domácího prostředí i když se výhra proti Jičínu se rodila poměrně lopotně, až zlepšeným výkonem po přestávce.

střelci Brandýs: Kratochvíl 18, Jecha 13, Čeněk 12, Březovák 4, Goliáš 4, Svášek 4, Tomášek 4, Trnka 4, Nepokoj  3, Hrdina 2, Le Anh Duc 2

střelci Jičín: Jurášek 12, Chvojka 12, Helcl 7, Rychtera 7, Turčín 4, Vraštil 2, Šebík 1

Sokol pražský – Sokol Písek 74:71

V hale na Žitné ulici mohli diváci vidět souboj dvou největších favoritů skupiny A. Průběh zápasu byl doopravdy strhující a nervy drásající. Začátek, nebo spíše doopravdy jen první minuty, byly ve stylu koš sem koš tam, pak se ale stalo to, co je vždy a pro každého velmi nepříjemné. V důležitých momentech domácí nedali několik jasných košů, a navíc nedokázali ubránit. Naopak píseckým se začalo extrémně dařit, a to i z těžkých pozic nebo z dálky. První čtvrtinu hledali jen marně na tuto situaci domácí hráči odpověď a nechali to dojít až k výsledku 14:31 po prvních deseti minutách hry. Druhá čtvrtina nevypadala jinak. Sršni pokračovali v krasojízdě a hned první úspěšná střela byla za tři body. V dalších několika málo minutách Písek odskočil až na 22 bodů rozdílu a totální kolaps domácího týmu byl velmi blízko. Obzvláště, když trenér domácích Adam Konvalinka obdržel o přestávce technickou chybu a třetí čtvrtka tak začala dvěma trestnými hody hostů. Domácí ale hráli jako vyměnění a nastal zlom v utkání v podobě čtrnáctibodové série sokolíků. Závěrečná desetiminutovka byla opravdovou bitvou, ve které obě strany bojovaly až na krev. Neustále se to tahalo chvíli plus a chvíli mínus. Trenéři své týmy hecovali jak mohli a diváci hráče mohutně podporovali. Prostě skvělý závěr takového zápasu se šťastným koncem pro domácí tým.

střelci Sokol Pražský: Pecháček 22, Korous 15, Aulich 14, Pokorný 10, Pospíšil 10, Böhm 3

střelci Písek: Šlechta 25, Svoboda 21, Procházka 7, Plos 6, Filipov 6, Šteier 4, Fořt 2

Sokol Vyšehrad – BA Sparta 76:44

střelci Vyšehrad: Klimpera 23, Tomrle 12, Pavouček 10, Matuška 9, Kunc 7, Choutka 6, Fremut 6, Jelínek 3

Skupina B

Proton Zlín – BK Pardubice 67:92

Šlágrem kola pokračovala žákovská liga. O uplynulém víkendu se v hale Zelené utkala jediná dvě neporažená družstva skupiny B. Od úvodního rozskoku byl vidět velmi kvalitní žákovský basketbal. Po 3 min. svítil na tabuli stav 2-8, po té však domácí zpřesnili hru a vývoj ve skóre otočili na 16-15. To bylo však poslední vedení domácích v utkání. Po oddechovém čase začali pardubičtí hráči přebírat iniciativu a diktovat tempo hry. Ve druhém dějství se podařilo odskočit na rozdíl 14 bodů, který stačili „ševci“ zkorigovat před odchodem do šaten na rozdíl 11 bodů. Po změně stran nastoupilo pardubické družstvo s odhodláním zlepšit obranu a vyvarovat se individuálních chyb v této činnosti. Hráči pokyny svých trenérů splnili do puntíku. A zlínští se prosazovali jen velmi složitě. 14-27 to byl výsledek třetího období. V úvodu posledního dějství se ještě pokusil Zlín o korekci výsledku a nástupem 6-0 lehce vykolejil hostující hráče z rytmu hry, ti se však „hecli“ a šňůrou 13-ti bodů v řadě dali zápasu definitivu. Za hosty se bodově prosadil Peterka, ten ke svému výkonu přidal i 12 doskočených míčů a zejména ve druhé půli kraloval pod oběma koši. Za druhý poločas si zaslouží pochvalu i Šoula, který ve třetím období dal 14 bodů a dočkal se i cenného triple-double (24 bodů, 10 doskoků a 11 zisků!!!). Ten, kdo si však vysloužil nevětší pochvalu, byl Viktor Půlpán. Jeho dirigentské vlohy se projevují v těch nejdůležitějších momentech utkání a jeho hra na pozici jedna neměla o tomto víkendu chybu.

Střelci Zlín: Smrža 18, Hegemon 16, Heinzl 8, Rubeš 8, Pumprla 7, Dvorský 6, Gerla 4

Střelci Pardubice: Peterka 35, Šoula 24, Půlpán 12, Hanuš 11, Vlček 6, Potoček 2, Fadrný 2

TJ Slavia Kroměříž – Tesla Pardubice 56:61

V utkání byli favoritem domácí a po druhé čtvrtině, kterou vyhráli 26 : 5, to skutečně vypadalo na jasné vítězství. Od 25. minuty, za stavu 46:23 nastal neskutečný zvrat. Domácí nedali několik tutovek, soupeř z protiútoku vždy odpověděl košem, z toho pěti trojkami a nakonec z toho bylo překvapení.

střelci Kroměříž: Domanský 13, Osina 11, Morong 10, Šibor 10, Navrátil 5, Pražák 4, Kaliňák 3

JBC Brno – BC Vysočina 72:57

Po kvalitních výkonech v přípravných utkáních i kvalifikaci o žákovskou ligu si družstvo Brna získalo respekt soupeřů. V ligové soutěži se však tým spíše hledá a rozhodně nepotvrzuje pověst lepšícího se celku. Brno nastoupilo do utkání bez zraněného Slaniny a na výkonu družstva to bylo velmi znát. Po pěti minutách, když domácí prohrávali, to trenér nevydržel a svého lídra poslal na hřiště. Brno tak šlo okamžitě do vedení, když nepříliš pohyblivý Slanina, kterého tahal sval a celý týden netrénoval, vsítil za 10 minut pobytu na hřišti 16 bodů. Ve druhé půli domácí trenér opět svého nejlepšího hráče šetřil a výsledkem byla převaha hostů, které táhl velmi dobře hrající Šoukal. Za Brno se prosazovali pouze Štěpánek a Marša, ale na své body potřebovali velké množství pokusů. Když to 4 minuty před koncem vypadalo, že Vysočina je schopna zápas otočit a rozdíl ve skore se blížil k 10 bodům, musel na hřiště opět Slanina, který svými obrannými doskoky a dalšími 6 body pojistil utrápenou výhru favorita.

Komentář hostů: „V první čtvrtině se nám dařilo eliminovat výškovou převahu domácích a nebýt nepochopitelného výpadku v poslední minutě, kdy jsme dostali tři koše za sebou, mohl být výsledek zcela vyrovnaný. Bohužel prvních pět minut druhé části přestali kluci důsledně bránit a nedokázali proměňovat vyložené šance. Soupeř toho využil a dostal se do vedení o 16 bodů. Naše zlepšení přineslo snížení, ale konec čtvrtiny nám opět utekl a v polovině utkání byl stav 41-21 pro Brno. Druhá polovina utkání byla z naší strany velice dobrá a dokázali jsme obě čtvrtiny vždy o jeden koš vyhrát. Jenomže výpadek v prvních dvou čtvrtinách nám nedovolil utkání více zdramatizovat. Kluci konečně poznali, že musí více bojovat, ale pod košem jsou stále málo důrazní. Musí proměňovat šance a vyvarovat se zbytečných ztrát míče.“

Střelci Brno: Slanina 22, Štěpánek 16, Marša 12, Mynarčík 8, Vykypěl 5, Líčeník 4, Sedláček 3, Anton 2

střelci Vysočina: Šoukal 26, Svoboda 8, Seidler 7, Weber 6, Jagoš 4, Spilka 4, Škranc 2

Jiskra Kyjov – BBK IVes Brno 86:53

Komentář domácích: „Do dalšího domácího utkání jsme nastupovali v oslabené sestavě jen s osmi hráči. Od první minuty byl zápas vyrovnaný. Kyjovským chlapcům se z počátku nedařilo v obranných situacích, soupeřova výšková převaha je zaskočila. Postupně jsme však získali klid a začali zvyšovat svůj náskok, začátek třetí čvrtiny nám však opět nevyšel a soupeř se začal dotahovat.Po zranění jednoho pivota soupeře a vyfaulování druhého jsme utkání již dotáhli do zdárného konce. Nejlepšími hráči a zároveň i střelci byli Bruno da Silva a Martin Machalínek.“

střelci Kyjov: Bruno 30, Machalínek 19, Bíza 15, Čada 10, Růžica 4, Přikryl 4, Klimeš 4

BK Prostějov – NH Ostrava 32:128

Do sobotního utkání nastoupili domácí posíleni o hráče Olomouce, Davida Pekárka (roč. 96), Romana Jiříka a Tomáše Patakiho. Na velkého favorita to však nestačilo a výsledkem byla takřka stobodová prohra.

střelci NH: Šubert 45, Dedek 21, Pešat 19, Choleva 13, Krutílek 11, Zahradník 8, Přebinda 7, Leczo 4

střelci Prostějov: Pekárek 11 b., Žemlička 8 b., Novotný 7 b., Formánek 4 b. a Božek 2 b.
Gymnázium Hladnov – Snakes Ostrava 33:70

komentář domácích: „Začátek utkání z naší strany byl velmi špatný, hlavně od našich podkošových hráčů. Jakub Filípek a Jan Chudý nedokázali ubránit podkošového hráče hostů Adama Broskeviče, který nám za první čtvrtinu nasázel 11 bodů. Posunutím Robina Hegedüse ve II. čtvrtině na pivota, se nám podařilo částečně tuto zbraň soupeře eliminovat. Od druhé čtvrtiny jsme dokázali se soupeřem co se týče nasazení držet krok. Stále nás ale trápí velké množství ztrát.“

střelci Hladnov: Filípek 8, Hlinka 6, Novotný 5, Rybenský 4, Nesládek 3, Jaworek 3, Hegedüs 2, Bělecký 2

 

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace