eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Reprezentace U16 – pivoti | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Reprezentace U16 – pivoti

📁 Mládež 🕔23.12.2008
Reprezentace U16 – pivoti

Please enter banners and links.

V článku se dočtete nejen o potenciálních adeptech na reprezentační dres, ale i pár informací z prvního soustředění kadetů v Brandýse nad Labem. V závěru bude zveřejněna také nominace na zahraniční turnaj v Maďarsku.

V článku se dočtete nejen o potenciálních adeptech na reprezentační dres, ale i pár informací z prvního soustředění kadetů v Brandýse nad Labem. V závěru bude zveřejněna také nominace na zahraniční turnaj v Maďarsku.

Kvalitních hráčů pohybujících se v podkošovém prostoru není nikdy dost. Jasnou jedničkou na tomto postu mezi hráči ročníku 1993 je pardubický Martin Kříž. Již letos v létě potvrdil své kvality, když nastupoval v reprezentaci kadetů na ME v základní pětce, strávil na hřišti 20 min na zápas, jeho průměr byl 5,5 bodů a 5 doskočených míčů s výborným procentem střelby za 2 body 55%. I v této sezoně kraluje nejen v extralize kadetů, ale je i oporou Pardubic v juniorské soutěži.

Mezi další adepty bezesporu patří klatovský Petr Volmut, brněnský Richard Šaňák a Martin Václavek z Valašského Meziříčí, který hraje extraligu ve Zlíně.

Vyšehradské duo Michal Bernáth, Martin Hampejs může uplatnit své dovednosti jak pod košem, tak na pozici křídla. O místo bude chtít jistě bojovat také českobudějovický Lukáš Linhart, který v lize střílí v Českých Budějovicích trojky a v extralize v Písku bojuje pod košem. Dalším kandidátem je Tomáš Reimer ze Sokola Pražského.

Z hráčů ročníku 1994 by se dalo uvažovat o Hrabovském z Brna, Krombholzovi z Ústí, Truhlářovi z USK a Hulvovi z Opavy, otázkou je, zda by tito hráči fyzicky stačili na mezinárodní úroveň.

Na první sraz do Brandýsa na Labem byli pozváni Martin Kříž, Richard Šaňák, Petr Volmut, Martin Hampejs a Martin Václavek.

Hned na úvodním tréninku VT v Brandýse se při rozběhání ozvaly problémy s kolenem nejvyššího hráče Petra Voluta, který tak dále vůbec netrénoval, pro nemoc vůbec nepřijel Vojtěch Pacák. Svou dominanci pod košem potvrdil Kříž, zdatně mu sekundovali Šaňák i Václavek. Z trojice, která střídala pozici křídla a pivota se nejlépe ukázal Švandrlík, hůře na tom byli Kuneš a Hampejs. U rozehrávačů se ukázalo být velmi dobrým tahem povolání Armina Maziče. Tento 198cm vysoký hráč dokázal, že může hrát velmi dobře jak na křídle, tak na rozehrávce a pokud se podaří vyřídit úřední formality (má český rodný list, ale chorvatský pas) bude jistě platným hráčem reprezentace nejen v letošní sezoně. Své dovednosti ukázal také Feštr a předčil své starší kolegy Andrese a Dudu. Šiška by své střelecké schopnosti mohl uplatnit spíše na křídle, kde kromě již zmíněného Švandrlíka přesvědčil také Kyzlink, nezklamali Šlechta a Kološ.

Na turnaj olympijských nadějí do Maďarska, který se koná 27. – 29. 12. v Budapešti byli nominování tito hráči: Mazič, Feštr, Šiška, Šlechta, Kyzlink, Kološ, Pacák, Švandrlík, Kříž, Šaňák, Václavek a Kuneš.

 

 

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace