eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

„Kandidátů je letos více, ale mezi ty horké bych řadil CSKA, Pireus, Barcelonu, míní Pavel Budinský.“

📁 Rozhovory 🕔5.11.2008
„Kandidátů je letos více, ale mezi ty horké bych řadil CSKA, Pireus, Barcelonu, míní Pavel Budinský.“

Please enter banners and links.

Kdo výjde vítězně ze šlágrů mezi Realem Madrid a CSKA Moskva? Čtvrteční televizní přenos nabídne opravdovou podívanou, v níž přivítá Siena hráče Barcelony. Co si o tomto bonbónku a další zápasech myslí lodivod Děčína, čtěte v následujících řádcích.

Pavel Budinský se podíval na kobylku třetího kola Euroligy. Kdo výjde vítězně ze šlágrů mezi Realem Madrid a CSKA Moskva? Čtvrteční televizní přenos nabídne opravdovou podívanou, v níž přivítá Siena hráče Barcelony. Co si o tomto bonbónku a další zápasech myslí lodivod Děčína, čtěte v následujících řádcích.

Třetí zápasy Euroligy ozdobí 2 šlágry. Tápající Real Madrid se pokusí vybřednout z krize a pokusí se zaskočit, hvězdami nabitý gigant, CSKA Moskva. Může se „Bílý balet“ měřit s ruským velkoklubem, pokud porovnáme hráčské kádry? Co by případně musel, aktuálně až dvanáctý tým ACB ligy, udělat pro výhru?

Myslím si, že měřit se může.Je potřeba si uvědomit,že týmy na této úrovni jsou velice vyspělé a dokáží se v nabitém programu rychle odprostit od porážek, či krátkodobých útlumů.Výkonnostní rozdíly mezi týmy v Eurolize nejsou podle mne až tak veliké, aby nebyla nouze o jednotlivá překvapení mnohdy na úkor papírových favoritů.Takže souboj dvou evropských gigantů Realu s CSKA může dle mého názoru nabídnout zajímavou zápletku.Navíc se zranil Holden, který má v týmu E.Messiny klíčovou roli, takže Real jistě bude chtít toto prestižní utkání dovést do vítězného konce.Navíc případné vítězství by jim pomohlo i v ACB lize.

Čtvrteční program nabídne opravdový bonbónek, u něhož nebudeme chybět díky přímému přenosu ČT4 sport, mezi domácí, stále neporaženou, Sienou a výběrem Xavi Pascuala, který, po debaklu Panathinakosu, touží uspět i na horké italské půdě. Kdo je podle Vás favoritem utkání a na jaký se můžeme těšit basketbal? A co si myslíte o letošních ambicích Barcelony, která do letošní sezóny vstoupila  se značně posíleným kádrem?

I já doufám,že toto utkání uvidím.Nerad predikuji,  či hodnotím týmy, které jsem neviděl hrát a mám jen kusé informace z médií.To se týká hlavně Sieny, která myslím bude chtít zopakovat loňský úspěch účasti ve final 4 a řekl bych, že tato skutečnost je jejím hnacím motorem v této sezóně.Na druhou stranu od Barcelony očekávám v letošním roce útok na nejvyšší mety.Tým je vyšperkován velkými hráčskými individualitami a pokud bude fungovat dobrá týmová chemie, má Barcelona na to, aby se dostala do Final 4.Navíc bych to moc přál Lubošovi Bartoňovi.Takže mírným favoritem je pro mě  v tomto utkání Barcelona.        

Překvapily, Pavla Budínského, některé výsledky z předchozích zápasů a koho řadí lodivod Děčína mezi horké kandidáty na berlínské Final Four?

Jak jsem již řekl výše, nejsem schopen objektivně hodnotit něco, co nevidím.Jedna věc jsou výsledky, které pro laika mohou být mnohdy překvapivé, druhá je však realita na kterou má vliv spoustu faktorů.Proto po dvou kolech nelze dělat jakékoliv závěry a hovořit o velkých překvapeních. Řekl bych,že letos budou boje o postup do Final 4 ještě mnohem vyrovnanější a dramatičtější nejen kvůli kvalitativnímu složení jednotlivých týmů, ale i díky novému hracímu systému Euroligy, respektive vyřazovacích bojů. Kandidátů je letos více, ale mezi ty horké bych řadil CSKA, Pireus, Barcelonu . 

Pro české fanoušky je letošní ročník pikantní, neboť máme možnost vídat 3 české zástupce v akci, i když Jan Veselý dostává minimálně příležitostí. Je to bezpochyby dobrý obrázek českého basketbalu. Může počet Čechů v Eurolize nabírat vzrůstající tendenci do dalších let, neboť mládežnické výběry zažívají velký boom?

Otázkou je, z jakého úhlu pohledu se člověk na tuto skutečnost dívá.Já osobně jsem moc rád,že alespoň 3 hráči tuto možnost mají přičemž pominu – li Jana Veselého,tak Jiří Welsch a Luboš Bartoň jsou hráči, kteří se na této úrovni pohybují již několik let a proto lze v jejich případě hovořit o mimořádném úspěchu. Jestli se Jan Veselý významně zapíše do historie Euroligy záleží jen na něm.Proto brát tyto 2+1 výjimky jako dobrý obrázek českého basketbalu je z mého pohledu malinko nadnesené.Cesta do Euroligy je velmi dlouhá a trnitá a navíc konkurence je obrovská.Proto se domnívám, že každý kdo zažil nějaký týmový úspěch v mládežnickém týmu se nemusí dostat třeba do Mattoni NBL, natož pak do Euroligy.

Lublaň již několikrát dokázala velkou sílu v hale Tivoli, navíc, vedle ostříleného kapitána Miliče, se vrátil makedonský ostrostřelec Vlado Ilievski a slovinský zápstupce opět začíná zlobit. Minulou sezónu  doma zdolali CSKA Moskva a minulý týden měli na lopatkách Tau Ceramicu, když stáhli až dvacetibodovou ztrátu. Dvoudobé radosti je zbavil Mirza Teletovič dopichem necelé 3 sekundy před koncem. Ve čtvrtek zavítá do bezmála dvousetsedmdesátitisícového městečka římská Lottomatica, která domácí soutěží prochází s čistým štítem. Přenese si hostující celek formu i do čtvrtečního večera a koho považujete za mírného favorita?

Domnívám se, že Lublaň si po dvou porážkách  nemůže dovolit v tomto utkání prohrát, proto udělají všichni hráči vše pro výhru.I když Lottomatica hraje dobře domácí soutěž a  je v psychické pohodě, přesto stavím do role mírného favorita domácí tým.

Jak pohlížíte na expanzi hráčů z NBA do Evropy? Představí se nám Childress s Olympiakose na palubovce neporažené Cibony Záhřeb. Turecký mistr by se měl poprvé představit s Gordanem Giričkem v sestavě a Fenerbahce, namlsané výhrou nad berlínskou Albou, se pokusí zaskočit Badalonu, která bude postrádat hvězdu Mensaha-Bonsu. Co nám může nabídnout tento zápas skupiny C?

Hráči z NBA jsou nejen velkým marketingovým tahem jednotlivých týmů a tahákem pro fanoušky v letošního ročníku, ale především zvyšují kredit této soutěže. Toto utkání je pro mne velkou neznámou,ještě jsem neměl možnost tyto týmy vidět v akci.Přesto bych si tipnul,že utkání bude velmi vyrovnané, s tím, že kdybych měl tipovat vítěze, tak bych věřil víc domácí Badaloně.  

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace