eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Rozhovor s Pavlem Starou, manažerem Pardubic | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Rozhovor s Pavlem Starou, manažerem Pardubic

📁 Rozhovory 🕔23.10.2008
Rozhovor s Pavlem Starou, manažerem Pardubic

Please enter banners and links.

Přinášíme Vám dnes rozhovor s pardubickým manažerem Pavlem Starou. Interview proběhlo ještě před včerejším zápasem 5.kola, v němž Pardubice popáté letos prohrály, tentokráte o 2 body v Liberci. Pavel Stara se pokouší zhodnotit aktuální situaci v týmu.

Rozhovor nemůžeme začít jinak než se zmínit o aktuální situaci Pardubic. Kde vidíte Vy příčiny současné nelichotivé bilance?

Hlavní příčiny vidím v přípravném období resp. v její druhé basketbalové části. Zranilo se mnoho hráčů /Sanders, Grepl, Šteffel, Majerik, Sýkora byl se slovenskou reprezentací dále Gamma, Sirvydis atd./ a vzhledem k tomu, že máme i mnoho nových hráčů, chybí nám sehranost a je to na projevu týmu znát. Navíc hráči, kteří byli zdraví museli hrát v přípravě daleko více a je na nich znát určitá únava. Tito hráči nastupovali i na jiných pozicích než jim jsou vlastní, což není jednoduché. Hlavně absence dirigenta hry Sanderse byla citelná. Absolvovat přípravu bez ústředního rozehrávače je velký handicap. Pokud byl tým kompletní, ukázal svoji sílu viz titul z přípravného období na Scalaris cupu v Německu.

Jak zatím hodnotíte nově příchozí hráče?

Hráči se basketbalově nemohli moc projevit vzhledem k našim problémům, ale můj názor je, že mají svoji kvalitu jak herní, tak i lidskou. Samozřejmě, že u některých vidíme rezervy např. Payne, ale jeho případ je specifický. Přicházel jako hráč na pozici 4-5, ale sedí mu spíše pozice 3-4 a je potřeba jeho individuální schopnosti využít pro tým.  Máme hráče, kteří mají potenciál, zkušenosti, dovednosti  a to je dobrý základ. Musíme to využít pro tým, skloubit různá basketbalová myšlení a to chce svůj čas.

Budete ještě shánět další hráče i po tom co se celý kádr již uzdravil ?

V této chvíli je kádr uzavřený. Jedna věc je uzdravit se a druhá věc dostat se do formy po zranění, což je v sezoně vždy těžší a není to otázka dní. Takže teď se soustředíme na to, aby tým a hráči se dostali do své formy, pohody a fungovali jako tým.

V zápase na USK se již vrátil Ell Sanders a bylo vidět jak moc chce mužstvu pomoci. Jistě spolu hodně hovoříte, jak on celou situaci vnímá ?

Ano, hovoříme spolu hodně a vnímá to podobně, stejně tak i ostatní hráči. Já osobně vždy vyžaduji co největší komunikaci  a když se nedaří, tak ještě více. Je potřeba si vše vyříkat a dělat věci jinak. Musíme zůstat pozitivní, věřit ve vlastní schopnosti, dbát na každý detail a výsledky se dostaví.

Jak zatím vidíte celou MNBL, splňují se"papírové" předpoklady a jak si myslíte se to bude dále vyvíjet ?

Z mého pohledu je na hodnocení MNBL brzo. Liga ukazuje, že kde jsou vybudované nové týmy, tak výsledky a hra nejsou ideální a naopak, kde zůstaly týmy více méně pohromadě, tak je to nyní velká výhoda. To se bude postupně smazávat.

Do Pardubic jste odcházel jistě s určitými představami formy Vaší práce. Jak  toto zatím odpovídá představám ?

Odpovídá a jsem za to rád. Basketbal mají lidé v Pardubicích rádi, chtějí ho. ČEZ arena  je nádherná, basketbal má tradici a kredit. To jsou prvky, které musíme využít a přistoupit k nim s pokorou a přetavit je v ten správný potenciál. Na tuto cestu jsme se vydali, ač se to zatím nemusí zdát. Já ale vím, že to začne přinášet své ovoce. Prostě chceme dělat basketbal pro lidi a co nejvíce plnit arenu.

autor: Václav Rutsch

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace