eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga mladších dorostenek odstartovala | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga mladších dorostenek odstartovala

📁 Mládež 🕔20.10.2008
Extraliga mladších dorostenek odstartovala

Please enter banners and links.

Prvními dvěma koly odstartovala extraliga mladších dorostenek a ve všech dvanácti odehraných utkáních zvítězily domácí celky. Ve většině případů se jednalo o očekávané výhry, za velké překvapení se dají považovat jen dva úspěchy Trutnova a možná i Olomouce.

Bez zaváhání zahájily v domácím prostředí největší favoritky soutěže, basketbalistky Hradce Králové. Poradily si jak s týmem Strakonic, tak s družstvem USK, ač příležitost dostalo všech dvanáct hráček nabitého kádru. I přes relativně vysoké výhry však trenérka Ptáčková nebyla s výkonem příliš spokojena, zejména s množstvím nevynucených chyb, neproměňováním vyložených šancí a chabé pozornosti v obraně. Střelecky se nejvíce v jednotlivých zápasech dařilo Friedelové a Čepelkové(prvně jmenovaná rozehravačka zaznamenala 13 bodů proti Strakonicím, exolomoucká pivotmanka zatížila stejným počtem konto USK). U hostí nejvíce kousaly v sobotu Hořejší(12 bodů), v neděli Vyoralová(14 bodů).


Spolufavorit soutěže, Gambrinus Brno, si také v domácím prostředí bez problémů poradil. V sobotním duelu nedal šanci Spartě, když kromě úvodních pěti minut v utkání jasně dominoval a zejména díky rychlým protiútokům jasně zvítězil. Ani v nedělním zápase proti Karlovým Varům neměly „Žabiny“ strach o vítězství, což se podepsalo na trochu méně koncentrovaném výkonu. Nejlepšími střelkyněmi hráčky, které nás reprezentovaly na ME v Polsku – v sobotu Monika Šívrová(27 bodů), v neděli nová kapitánka Barbora Kašpárková(22 bodů).


Velice povedený víkend mají za sebou děvčata Olomouce. V oslabené sestavě bez Cvernové, Řezáčové a havířovských posil Chomové s Šebánkovou porazily jak Sokol Nusle, tak i Basket Slovanka. Zejména zápas se Slovankou byl dlouho vyrovnaný, v poslední čtvrtině však domácí celek zabral a relativně vysoko zvítězil. Skvěle zahrála po oba dva dny reprezentační rozehravačka Hausknechtová, která za víkend nastřílela 60 bodů!


Se stejnými soupeři jako Olomouc se utkal i jeden z kandidátů na medaili, SBŠ Ostrava. Svěřenky trenéra Havrlanta se však v sobotu velice trápily a o těsném vítězství nad Slovankou rozhodly až v posledních sekundách. To v neděli proti Nuslím již předvedly mnohem lepší výkon a soupeře, kterému citelně chyběla největší opora Sloupová, vcelku bez problémů porazily.


Dvě výhry má na svém kontě i Valosun Brno. Celek z Králova Pole si podle očekávání poradil s celkem Karlových Varů, když si již v první čtvrtině vybudoval téměř dvacetibodový náskok, který v posledním hracím období ještě zvýšil. Překvapivě snadno zvítězily Brňanky i v nedělním duelu se Spartou, když svému soupeři dovolily za první poločas nastřílet pouhých 14 bodů.


Největším překvapením kola jsou vítězství Kary Trutnov. Tým, jehož hráčky mají minimální extraligové zkušenosti, narazil v sobotním utkání na nově sestavený celek USK Praha. USK stejně jako Trutnov staví zejména na hráčkách ročníku 93 a mladších, a tentokrát neuspělo. Domácí tým byl po většinu zápasu mírně v předu a v závěru svůj náskok ještě zvášil. Nejvíce se dařilo Strnadové(20 bodů) s Mervínskou(17 bodů), na straně USK byla Vyoralová(24 bodů) příliš osamocena. I v nedělním duelu KARA dokázala zaskočit favorita – stříbrný celek žákovské ligy loňského ročníku, BK Strakonice, doplněný o dvojici Ovsíková Kůsová, po slibném úvodu a rychlém vedení 10:4 nedokázal ve zbytku zápasu najít odpověď na velice dobrou obranu domácích a nastřílel jen 43 bodů. Největší měrou se na vítězství Trutnova podílela Nečekalová, autorka 23 bodů.


Výsledky – sobota


OSK Olomouc-Sokol Nusle 74:61

SBŠ Ostrava-Basket Slovanka 79:77

Valosun Brno-Loko Karlovy Vary 91:59

Gambrinus Brno-BA Sparta 87:44

Sokol H. Králové-BK Strakonice 70:47

KARA Trutnov-USK Praha 77:62

 

Výsledky – neděle


OSK Olomouc-Basket Slovanka 91:75

SBŠ Ostrava-Sokol Nusle 85:60

Valosun Brno-BA Sparta 56:34

Gambrinus Brno-Loko Karlovy Vary 79:55

Sokol H. Králové-USK Praha 77:55

KARA Trutnov-BK Strakonice 68:43

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace