eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Před velkým finále | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Před velkým finále

📁 Reprezentace 🕔22.8.2008
Před velkým finále

Please enter banners and links.

Takže kdo s koho? Ve finále ženského basketbalového turnaje se utkají dva jasně nejlepší celky světa, americké obhájkyně olympijského zlata a úřadující mistryně světa Australanky.  

Takže kdo s koho? Ve finále ženského basketbalového turnaje se utkají dva jasně nejlepší celky světa, americké obhájkyně olympijského zlata a úřadující mistryně světa Australanky. V semifinále se žádné překvapení nekonalo, i když Rusky dokázaly vzdorovat Američankám více jak polovinu utkání. Prohra o 15 bodů se jeví jako solidní výsledek, víc v silách ruského celku nebylo, Američanky kráčejí olympijským turnajem příliš suverénně na to, aby se jejich spanilá jízda zastavila už před branami finále. Jakkoliv je Rusko kvalitním celkem, tak se Brazílie neopakovala a ani opakovat nemohla.

V druhém semifinálovém utkání Australanky jasně předvedly, proč jsou mistryněmi světa a také v podstatě jediným celkem, který je schopen narušit americkou olympijskou hegemonii. Čína se snažila, ale Austrálie předváděla nádherný, doslova elegantní basketbal, kterému museli přijít na chuť i naprostí basketbalový neznabozi. Tak se to má hrát.V jednoduchosti je krása, i když je porážka o 34 bodů pro Čínu trochu krutá, ta podívaná jistě stála za to. A to ještě za Austrálii nenastoupila božská Penny Taylorová, která by však měla být na velké finále připravena.

Takže kdo s koho? Čeká nás finále snů, nic lepšího už prostě nemůže v ženském basketbalu být. Jakákoliv prognóza je v tomto směru velmi nejistá, v každém případě však nelze pochybovat o tom, že se ve finále dočkáme jedné velké ódy na basketbal, ať už vyhraje kdokoliv, i když podle mého názoru, jsou čtyři olympijská zlata po sobě už tak trochu jednotvárná.
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace